ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς στη Γερμανία

Ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς θα είναι υποχρεωτικός για όλα τα παιδιά στη Γερμανία, που πηγαίνουν σχολείο από τον Μάρτιο του 2020.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς στη Γερμανία

Μπροστά στην επανεμφάνιση της μεταδοτικής αυτής ασθένειας, καθίσταται πλέον υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών που φοιτούν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς ή νηπιαγωγεία, των εκπαιδευτικών και όσων διαμένουν σε κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Ο ΟΗΕ κατήγγειλε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου ότι έχουν ελαττωθεί οι προσπάθειες να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη κατά των μεταδοτικών ασθενειών, καθώς ο Οργανισμός ανησυχεί ιδιαίτερα για την επιδημία ιλαράς παγκοσμίως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 καταγράφηκαν 350.000 κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως, αριθμός υπερδιπλάσιος συγκριτικά με τα περιστατικά του 2017.

Τα πρώτα στοιχεία για το 2019 δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Τα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως έχουν τετραπλασιαστεί το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Στις δυτικές χώρες οι υποστηρικτές του αντιεμβολιαστικού κινήματος πιστεύουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του εμβολίου κατά της ιλαράς και του αυτισμού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει διαψεύσει επανειλημμένα αυτή τη θεωρία.

Η Ένωση Γερμανών Παιδιάτρων είχε ζητήσει την άνοιξη να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών κατά της ιλαράς και επτά ακόμη ασθενειών: της διφθερίτιδας, του τέτανου, της πολιομυελίτιδας, της ερυθράς, του κοκκύτη, της παρωτίτιδας και της ανεμοβλογιάς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

UNICEF: Ο κόσμος πρέπει να «ξυπνήσει», η ιλαρά είναι σοβαρή απειλή

Ανοσία για πολλά χρόνια μας εξασφαλίζουν τα εμβόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ