ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ίλιον

Την στήριξη του το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων, στο Ίλιον αλλά και τον στόχο του, να καταστήσει την Αττική «περιφέρεια πρότυπο υγείας, ευεξίας και καλής διαβίωσης», υπογράμμισε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο.

Επίσκεψη του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ίλιον

Ο κ. Πατούλης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, το οποίο αποτελεί τη μοναδική δημόσια δομή αποκατάστασης στη χώρα και παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε «το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» συνέπεια του οποίου είναι «από τις 180 διαθέσιμες κλίνες, να λειτουργούν οι 120, με τις εγκαταστάσεις του ισογείου να είναι κλειστές» αλλά και δεν μπορεί να παράσχει υπηρεσίες νοσηλείας τις απογευματινές ώρες. Επίσης ο εξοπλισμός του είναι απαρχαιωμένος.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά η μοναδική δημόσια δομή αποκατάστασης της χώρας και εστίασε στην ανάγκη παρεμβάσεων, κατόπιν συνεργασίας της περιφέρειας Αττικής με το Κέντρο και το κράτος, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες.

«Τα θέματα πρόληψης, διατήρησης και αποκατάσταση της υγείας είναι στην απόλυτη προτεραιότητά μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα στηρίξουμε τις υπάρχουσες δομές καλύπτοντας κατόπιν γενικότερου συντονισμού τις ανάγκες τους κυρίως σε προσωπικό και υποδομές, αλλά και θα διευρύνουμε τέτοιου είδους δομές σε όλη την Αττική, δίνοντας έμφαση και στον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα» , είπε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)