ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Συνεργασία ΕΟΔΥ - ΕΚΠΑ για την ενίσχυση της εργαστηριακής διερεύνησης των κρουσμάτων

Κορονοϊός: Συνεργασία ΕΟΔΥ - ΕΚΠΑ για την ενίσχυση της εργαστηριακής διερεύνησης των κρουσμάτων

Στην χρηματοδότηση δύο εργαστηρίων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησε ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να ενισχυθεί η εργαστηριακή διερεύνηση και επιτήρηση κρουσμάτων λοίμωξης από το νέο κορονοϊό COVID-19, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας και τη θωράκιση της δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ προχώρησε στη χρηματοδότηση, αφ' ενός του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Αθανάσιο Τσακρή, με το ποσό των 335.000,00 ευρώ.

Αφ' ετέρου, προχωρεί στη χρηματοδότηση του Εργαστηρίου Επιδημιολογίας, Υγιεινής και Ιατρικής Στατιστικής, με επιστημονικό υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, με το ποσό των 335.000,00 ευρώ.

Όπως αναφέρει το πανεπιστήμιο Αθηνών, οι στόχοι της επιδημιολογικής και εργαστηριακής διερεύνησης και επιτήρησης είναι η έγκαιρη εργαστηριακή διάγνωση της νόσου COVID-19 από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, η άμεση λήψη μέτρων πρόληψης της δευτερογενούς μετάδοσης και τέλος, η περαιτέρω κατανόηση των κλινικών και επιδημιολογικών χαρακτηριστικών του νέου κορονοϊού COVID-19, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και ελέγχου του νοσήματος.

BEST OF NETWORK

PlusQueen