ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 7 νέα κρούσματα - 2.408 στο σύνολο

Ευχάριστα τα νέα σήμερα για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, καθώς σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Κορονοϊός:  Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 7 νέα κρούσματα - 2.408 στο σύνολο

Ο αριθμός των θανόντων στη χώρα μας παραμένει στους 121, εκ των οποίων 32 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 7, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.408.

Από αυτά, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 55 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Επίσης 51 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 2.585.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ πάνω από 705.000 άνθρωποι έχουν γίνει καλά.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τσιόδρας, κατά τη σημερινή συζήτηση της ειδικής επιτροπής του ΕΟΔΥ, συζητήθηκε σοβαρά η χρήση υφασμάτινων μασκών στην ελληνική κοινωνία, η οποία θα γίνεται σε κλειστούς χώρους μετά από ειδική εκπαίδευση.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι συνεχίζεται η συζήτηση στην επιτροπή, ωστόσο δεν θα παρθεί κάποια απόφαση σήμερα.

Σύσκεψη στο υπ. Υγείας για την κατάσταση στο Κρανίδι

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Προέδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Τάσος Μαντάγαρης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κρανίδι και επιβεβαιώθηκαν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Συζητήθηκε επίσης, το θέμα της προστασίας της υγείας των ευάλωτων πληθυσμών που βρίσκονται στις δομές φιλοξενίας, ειδικά στα νησιά μας.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς πρέπει να πλένονται φρούτα & λαχανικά ανάλογα με το είδος τους (εικόνες)

Κορονοϊός: Πόσο ανθεκτικός μπορεί να γίνει ο οργανισμός έναντι του ιού;

Κορονοϊός: 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις διαγνωστικές εξετάσεις από το Παστέρ