Ποια είναι η καλύτερη μεταμόσχευση μαλλιών

Τα τελευταία χρόνια, η μεταμόσχευση μαλλιών έχει αναδειχθεί σε κορυφαία θεραπεία για όσους πάσχουν από τριχόπτωση. Οι σύγχρονες τεχνικές, που εκτελούνται με ασφάλεια από άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό, έχουν πλέον αντικαταστήσει τις παλαιότερες που ήταν πιο πολύπλοκες, χωρίς να προσφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με τη μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται μεταφορά υγιών τριχοθυλακίων από το πίσω μέρος του κεφαλιού (δότρια περιοχή) στις περιοχές που υπάρχει αραίωση του τριχωτού (λήπτρια περιοχή). Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξακολουθούν να έχουν εύλογες απορίες σχετικά με τη διαδικασία και πιο συγκεκριμένα, με τα χαρακτηριστικά των προσφερόμενων τεχνικών αλλά και τα αποτελέσματα που προσφέρουν.

Σήμερα, όσοι θέλουν να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση μαλλιών, έχουν τρεις επιλογές.

Τις τεχνικές FUT, FUE και Direct Hair Implantation. Ποιες είναι όμως οι βασικές τους διαφορές; Ποια είναι πιο σύγχρονη και αποτελεσματική; Και τελικά, τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι;

Το Onmed.gr σύγκρινε τις τρεις τεχνικές και παρουσιάζει τις βασικές διαφορές που έχουν καθώς και τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα τους.

Τεχνική FUT

Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες τεχνικές που υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής στο παρελθόν. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πολυπλοκότητα στην εξαγωγή των τριχοθυλακίων που αφήνει μια εμφανή ουλή στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

in1

Συγκεκριμένα, με την μεταμόσχευση μαλλιών FUT γίνεται λήψη των τριχοθυλακίων με Strip, δηλαδή με την ολική αφαίρεση μιας λωρίδας δέρματος. Αμέσως μετά, πραγματοποιείται η σύγκλιση της τομής, που περιλαμβάνει ράμματα και έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ευθείας- και πολλές φορές δύσμορφης- ουλής στη δότρια περιοχή. Στη συνέχεια, με την βοήθεια μικροσκοπίου, γίνεται η επεξεργασία και ο διαχωρισμός των τριχών.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την δημιουργία υποδοχών στη λήπτρια περιοχή, στις οποίες εμφυτεύονται τελικά τα τριχοθυλάκια.

Είναι φανερό πως με την τεχνική FUT εγκυμονεί υψηλός κίνδυνος για «φτωχό» και αφύσικο αποτέλεσμα, λόγω της επεξεργασίας των μοσχευμάτων που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε τυχόν τραυματισμούς. Παράλληλα, ο έντονος μετεγχειρητικός πόνος αλλά κυρίως η ουλή στο πίσω μέρος του κεφαλιού- που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και νευρική βλάβη ή μόνιμο άλγος στο σημείο, αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες για χιλιάδες ασθενείς.

Τεχνική FUE

Σαφώς πιο εξελιγμένη από την FUT, η μεταμόσχευση μαλλιών FUE παρουσιάστηκε το 2002 και για πρώτη φορά, προσέφερε πιο ανώδυνη εξαγωγή των τριχοθυλακίων, χωρίς τη δημιουργία τομής στη δότρια περιοχή. Ωστόσο, σε ότι αφορά την τοποθέτηση των μοσχευμάτων στη λήπτρια περιοχή, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις δυο τεχνικές.

in2

Πιο αναλυτικά, η εξαγωγή των τριχοθυλακίων γίνεται με τη χρήση ενός κυλινδρικού εξαγωγέα, διαμέτρου 1,2- 1,5 χιλ. Το τελικό στάδιο της FUE είναι η εισαγωγή των τριχοθυλακίων στις περιοχές όπου υπάρχει αραίωση ή φαλάκρα. Εδώ, όπως και στην FUT, δημιουργούνται υποδοχές/ οπές στο δέρμα, μέσα στις οποίες εμφυτεύονται τα τριχοθυλάκια. Αυτό σημαίνει πως ο γιατρός που εκτελεί τη συνεδρία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα έμπειρος και προσεκτικός αφού τυχόν λανθασμένος χειρισμός ενδέχεται να προκαλέσει τραυματισμό του δέρματος ή ακόμη και αιμορραγία. Παράλληλα, η τοποθέτηση των μοσχευμάτων στις οπές, δεν επιτρέπει στον γιατρό να έχει πλήρη έλεγχο του βάθους και της γωνίας κλήσης της τρίχας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μη φυσικά αποτελέσματα.

Τεχνική Direct Hair Implantation

Η μεταμόσχευση μαλλιών Direct Hair Implantation αποτελεί τη φυσική εξέλιξη της FUE, επιτυγχάνοντας απόλυτη ασφάλεια, περισσότερες τρίχες ανά συνεδρία, μέγιστη φύτρωση και ακόμη πιο φυσικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη και τεχνολογικά προηγμένη τεχνική στον κόσμο αφού σε αντίθεση με τις άλλες δυο, δεν περιλαμβάνει ουλές και ράμματα ενώ η εμφύτευση γίνεται απευθείας από τη δότρια στη λήπτρια περιοχή- τρίχα προς τρίχα- χωρίς τη δημιουργία υποδοχών.

Η τεχνική DHI παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 από το DHI Global Medical Group και χαρακτηρίζεται από μοναδικά πλεονεκτήματα. Μερικά από αυτά είναι πως διαρκεί λίγες μόλις ώρες, είναι ανώδυνη και εκτελείται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας ενώ ο ασθενής, μπορεί να επιστρέψει στην εργασία και τις καθημερινές του δραστηριότητες την επόμενη μέρα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, εδώ, η διαδικασία δεν απαιτεί ξύρισμα του κεφαλιού αφού η τεχνική προσφέρει τη δυνατότητα του Unshaven Session.

Η εμφύτευση είναι εξαιρετικά απλή και δεν γίνεται μέσω οπών αλλά απευθείας, από το πίσω μέρος του κεφαλιού στα σημεία που υπάρχει αραίωση ή φαλάκρα. Η τοποθέτηση των μοσχευμάτων πραγματοποιείται με το περίφημο DHI Implanter, που έχει διάμετρο μικρότερη του ενός χιλιοστού. Έτσι, κάθε τριχοθυλάκιο τοποθετείται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, βάθος και κλίση, εξασφαλίζοντας 100% φυσικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα που διαρκεί για πάντα αφού οι νέες τρίχες δεν πέφτουν ποτέ.

Σήμερα, η μεταμόσχευση μαλλιών DHI θεωρείται η κορυφαία και πιο μοντέρνα τεχνική στον κόσμο ενώ εκτελείται μόνο από έμπειρους και άριστα εκπαιδευμένους γιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί από την Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών του Λονδίνου (London Hair Restoration Training Academy).

in3

Photos: Ο βρετανός ηθοποιός Darragh Kelliher (αριστερά) και ο δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομουστακάκης (δεξιά) έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών Direct Hair Implantation.

Σύγκριση τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών

Στο πινακάκι που ακολουθεί γίνεται σύγκριση των τριών τεχνικών, τόσο σε ότι αφορά την εξαγωγή των τριχοθυλακίων, όσο και στην διατήρηση, την εμφύτευση τους αλλά και το τελικό αποτέλεσμα.

ph
in4

Photo: Αποτέλεσμα μεταμόσχευσης μαλλιών με την τεχνική Direct Hair Implantation.

Διάγνωση της τριχόπτωσης

in5

Η τριχόπτωση μπορεί να εμφανίζεται σε μια πληθώρα διαφορετικών μοτίβων και εξαιτίας πολλών διαφορετικών αιτιών, που χρήζουν ιατρικές διερεύνησης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η σωστή και εις βάθος διάγνωση της τριχόπτωσης. Για τον λόγο αυτό, οι ίδιοι συστήνουν στους ασθενείς να μην προχωρούν σε μεταμόσχευση μαλλιών και να μην ακολουθούν καμία θεραπεία αν πρώτα δεν έχουν υποβληθεί στα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών και για να κλείσετε το δικό σας διαγνωστικό ραντεβού εντελώς δωρεάν, απευθυνθείτε μόνο στους ειδικούς της DHI. Η δωρεάν διάγνωση παρέχεται είτε με ραντεβού στην κλινική είτε οnline μέσω whatsapp, viber ή skype.

DHI Αθήνας, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 30, Νέος Κόσμος

Τηλεφωνικό κέντρο: 2109211630

Email: info@dhiglobal.com

www.dhi.gr