ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Στην παγκόσμια αγορά το πρώτο και ελληνικό θερμομέτρο από αντιμικροβιακό χαλκό

Στην παγκόσμια αγορά το πρώτο και ελληνικό θερμομέτρο από αντιμικροβιακό χαλκό

Το πρώτο θερμόμετρο από αντιμικροβιακό χαλκό παγκοσμίως, το Alfacheck Antimicrobial ΑΤ400 είναι ελληνικό και παράγεται από την KARABINIS MEDICAL.

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Η εταιρεία μέσω της πατενταρισμένης τεχνολογικής εφαρμογής που έχει κατοχυρώσει παγκοσμίως, έχει ξεκινήσει ήδη τις εξαγωγές του θερμομέτρου σε χώρες όπως η Μάλτα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία ενώ προχωρά καθημερινά σε συμφωνίες προκειμένου να το προωθήσει σε όλο τον κόσμο.

Πραγματοποιεί επαφές για την εξαγωγή του στην Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη με στόχο μέσα στην επόμενη πενταετία τα έσοδα της εταιρείας από τις εξαγωγές του θερμομέτρου να φτάσουν τα 60 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα η αγορά θερμομέτρων δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ ενώ ο τζίρος της εταιρεία το 2014 διαμορφώθηκε στα 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Απόστολο Καραμπίνη: «Η αφορμή δόθηκε όταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού με κάλεσε προσωπικά στο think tank που οργάνωσε για να διερευνηθούν εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκού σε προϊόντα υγείας. Σκέφτηκα λοιπόν τη δημιουργία ενός αντιμικροβιακού θερμόμετρου που θα μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση παθογόνων μικροβίων και κατά συνέπεια να συμβάλει στη διαφύλαξη της υγείας. Η υλοποίηση στηρίχτηκε σε μια σειρά από επιστημονικές έρευνες, πειράματα και κλινικές μελέτες ώστε να μετατραπεί η αρχική ιδέα μου σε πραγματικό προϊόν υγείας. Η διαδρομή υλοποίησης δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες, πίστη, επιμονή και τεράστια επένδυση. Και σήμερα το πρώτο αντιμικροβιακό θερμόμετρο διατίθεται στη παγκόμια αγορά».

Τη Συνέντευξη Τύπου τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης ο οποίος παρέλαβε για λογαριασμό των ακριτικών Κέντρων Υγείας, δωρεά δύο χιλιάδων θερμομέτρων από την Karabinis Medical. Χαιρέτησαν, επίσης, οι κ.κ. Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνεταιριστικής Φαρμακοποιών, και Σταύρος Μπελώνης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία διάθεσης προϊόντων προστιθέμενης αξίας από το ελληνικό φαρμακείο.

Εκτός του κ. Απόστολου Καραμπίνη, ομιλητές ήταν οι κ.κ. Νίκος Βεργόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, και ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, Διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού.

Η KARABINIS MEDICAL A.E. είναι μια μεγάλη παραγωγική, εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία ιατρικών αναλώσιμων προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής, φυσικών προϊόντων περιποίησης και διαγνωστικών ιατρικών συσκευών που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας από το 1967. Διανύοντας μια επιτυχημένη πορεία 47 κερδοφόρων ετών που επισφραγίζεται από σημαντικά επιτεύγματα στην ελληνική αγορά και στρατηγικές συνεργασίες, επεκτάθηκε τα τελευταία χρόνια και στη διεθνή αγορά υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Ο αντιμικροβιακός χαλκός θωρακίζει ΜΕΘ και σε νοσοκομείο της Βουλγαρίας