ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η ESPERITE (ESP) εξαγοράζει την InKaryo - σύμπραξη στον τομέα της κυτταρογενετικής

Την εξαγορά της InKaryo, εταιρείας με έδρα την Silicon Valley των ΗΠΑ που εξειδικεύεται στην κυτταρογενετική ανάλυση μέσω της αλληλούχισης επόμενης γενιάς (NGS), ανακοινώνει η ESPERITE.

Η ESPERITE (ESP) εξαγοράζει την InKaryo - σύμπραξη στον τομέα της κυτταρογενετικής

Παράλληλα εντάσσει τον Xitong Li, Ph.D., — πρώην διευθυντή Βιοπληροφορικής της Verinata Illumina — στο εξειδικευμένο προσωπικό της για την προώθηση της μοριακής διαγνωστικής και την μετάφραση της επαναστατικής τεχνολογίας σε υψηλής ποιότητας, ευρέου φάσματος και προσιτού κόστους γενετικών τεστ με σκοπό να κατακτήσει την κορυφή του τομέα προληπτικής και εξατομικευμένης ιατρικής.

Με την εξαγορά αυτή η ESPERITE αποκτά πρόσβαση στην πλέον προηγμένη βιοπληροφορική αναλυτική επεξεργασία δεδομένων NGS για την ανίχνευση και την ποσοτικοποίηση χρωμοσωμικών αριθμητικών και δομικών ανωμαλιών, βελτιώνοντας και αυξάνοντας την απόδοση και την ανάλυση όλων των γενετικών τεστ στο τρέχον αλλά και στο μελλοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη συναλλαγή, η ESP θα αποκτήσει τις μετοχές της Inkaryo με συνολική αξία USD260,000 και θα αναλάβει τις υποχρεώσεις του 2 ετούς 6% USD280.000 μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που λήγει τον Μάιο του 2015. Εκτός από ένα μικρό ποσό μετρητών USD40.000 που θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση, η ESP έχει το δικαίωμα να πληρώσει την τιμή αγοράς σε μετοχές. Αν επιλέξει να το πράξει, οι Πωλητές συλλογικά θα λάβουν 73.530 νέες μετοχές της ESP. Η ESP έχει το δικαίωμα να μετατρέψει το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο σε μετοχές της ESP σε τιμή μετατροπής EUR2.99.

Η ESPERITE είναι υπερήφανη για την ένταξη, στην ομάδα της, του Xitong Li, Ph.D. ο οποίος θα καθοδηγήσει την επιστημονική ανάπτυξη της εταιρίας. Με μια διακεκριμένη σταδιοδρομία στη Βιοπληροφορική στις ΗΠΑ που μετρά περισσότερα από 15 χρόνια, ο Xitong Li φέρνει την εμπειρία του στην αρχιτεκτονική λύσεων και την ανάπτυξη βιοδεικτών και κλινικών διαγνωστικών προϊόντων γονιδιώματος στην Genoma και την Esperite. Πριν από την ίδρυση της InKaryo, ήταν Διευθυντής Βιοπληροφορικής της Verinata Illumina, Αναπληρωτής Διευθυντής Βιοπληροφορικής της Genomic Health και συνεργάτης της Ingenuity Systems και της Novartis Pharmaceuticals Corp.

eKaryotype, υψηλότερη ανάλυση, μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με το CGH, CMA ή τα Microarrays

Μέσα από την εξέταση των χρωμοσωμάτων σε ένα δείγμα, το τεστ καρυότυπου μπορεί να εντοπίσει τα αίτια των γενετικών διαταραχών. Το επαναστατικό προϊόν eKaryotyping της InKaryo δημιουργεί ένα ψηφιακό ιδεόγραμμα υψηλής ανάλυσης και ακρίβειας χρησιμοποιώντας την αλληλούχιση επόμενης γενιάς (NGS) σε συνδυασμό με τις πλέον προηγμένες διεργασίες βιοπληροφορικής. Η ESPERITE θα χρησιμοποιεί το eKaryotype για την ανίχνευση κυτταρογενετικών ανωμαλιών με μεγαλύτερη ακρίβεια και υψηλότερη ανάλυση σε ολόκληρο το γονιδίωμα με κόστος χαμηλότερο από αυτό των μεγαλύτερων CGH ή CMA microarrays που διατίθενται στο εμπόριο.

Το πειραματικό πρωτόκολλο NGS της InKaryo και η βιοπληροφορική ανάλυση καλύπτουν ολόκληρο το γονιδίωμα ομοιόμορφα με πολύ συγκεκριμένο και ακριβέστατο αποτέλεσμα ψηφιακής ακολουθίας, ανακαλύπτοντας ξανά τον καρυότυπο επιτυγχάνοντας ένα άλμα στην ποιότητα, αλλά διατηρώντας στο ελάχιστο το κόστος σε σύγκριση με τα τεστ σειράς συγκριτικής γονιδιωματικής υβριδισμού (aCGH), ή την χρωμοσωμική ανάλυση (CMA). Η αλληλούχιση θα είναι υψηλότερης κάλυψης και το τεστ θα αναζητά μεγάλες διαγραφές και διπλασιασμούς χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία βιοπληροφορικής.

Μέγεθος αγοράς κυτταρογενετικής καρυότυπου

Η παγκόσμια αγορά μοριακής διαγνωστικής εκτιμήθηκε σε 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2013, ενώ η παγκόσμια αγορά κυτταρογενετικής θα φτάσει τα 1.9 δισεκατομμύρια το 2019. Αναλυτές προβλέπουν αύξηση στην Παγκόσμια Αγορά Μοριακής Κυτταρογενετικής σε CAGR ύψους 23.51% (σύνθετο ετήσιο ποσοστό αύξησης) κατά την περίοδο 2013-2018.

Η παγκόσμια αγορά νεογνικού ελέγχου εκτιμήθηκε σε περίπου 438.9 εκατομμύρια δολάρια το 2013 και αναμένεται να φθάσει τα 819.6 εκατομμύρια δολάρια έως το 2019, καταγράφοντας αύξηση CAGR 11,0% μεταξύ 2013 και 2019, που τροφοδοτείται από τις τεχνολογικές εξελίξεις, την κρατική στήριξη και το διευρυνόμενο αυξανόμενο αριθμό νεογνικών παθήσεων.

Η αγορά Περιγεννητικών Γονιδιακών Τεστ αναμένεται να διατηρήσει τον γοργό ρυθμό ανάπτυξης που εκτιμάται σε CAGR 31.91% για την περίοδο 2014-2019

Η παγκόσμια αγορά προγεννητικής διαγνωστικής το 2010 εκτιμήθηκε στα 5,35 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω κατά CAGR 4.35% και με παραγωγή εσόδων ύψους 5.89 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ηγούνται της αγοράς στην προγεννητική διάγνωση.

Η Προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD) εμβρύων για ανευπλοειδία θα αποτελέσει σημαντική πτυχή ανάπτυξης καθώς περίπου το ήμισυ των περιπτώσεων εμβρυϊκής απώλειας στο πλαίσιο της τεχνολογίας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ART) συνδέονται με την ανευπλοειδία. Από το συνολικό αριθμό περιπτώσεων PGD στις ΗΠΑ, στο 78% αναζητούνται χρωμοσωμικές ανωμαλίες όπως ανευπλοειδία, μετατάξεις και προσδιορισμός φύλου. Στο υπόλοιπο 22% των τεστ PGD αναζητούνται μεταλλάξεις στο ίδιο γονίδιο και τυποποίηση ανθρώπινου λευκοκυτταρικού αντιγόνου (HLA).

Μακροπρόθεσμα, τα προγεννητικά και τα αντίστοιχα PGD τεστ θα παρουσιάζουν ζήτηση καθώς οι γυναίκες αναβάλλουν την μητρότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Εγκεφαλική Παράλυση: Πρωτοποριακή θεραπεία με χρήση δύο τύπων βλαστικών κυττάρων

Αντιμετώπιση του Αυτισμού με επαναστατικό Γενετικό τεστ από την Esperite