ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επιστολή του άπορου ασθενή που έβγαλαν έξω από χειρουργείο του Ευαγγελισμού

Την επιστολή του 54χρονου ανασφάλιστου καρδιοπαθή ασθενή που έβγαλαν έξω από το χειρουργείο του Ευαγγελισμού,  δημοσιοποιεί το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, το οποίο ανέδειξε το πρόβλημα του ασθενούς.

Επιστολή του άπορου ασθενή που έβγαλαν έξω από χειρουργείο του Ευαγγελισμού

Στην επιστολή του ο 54χρονος περιγράφει ακριβώς πως και πότε συνέβησαν τα γεγονότα στον Ευαγγελισμό, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του ΜΚΙΕ, οι οποίοι προτρέπουν τον κ. Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη.

Ο ανασφάλιστος ασθενής στις 07/05/2014 έφυγε από τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός λίγο πριν ξεκινήσει η χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση απιδινωτή που ήταν απαραίτητος για την ζωή του, επειδή το λογιστήριο του νοσοκομείου έδωσε εντολή να μην πραγματοποιηθεί η εμφύτευση του απινιδωτή, καθότι ο ασθενής δεν είχε προσκομίσει βιβλιάριο απορίας.

epistoli

Η υπόθεση αυτή αποτέλεσε αφορμή για να φουντώσει η διαμάχη ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και το ΜΚΙΕ.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του ΜΚΙΕ «το υπουργείο Υγείας επιχείρησε να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να περάσει την γραμμή ότι εμείς προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την όλη ιστορία και ότι δεν υπήρξε καν θέμα διωγμού του ασθενούς από το χειρουργείο αλλά ότι όλα ήταν αποκυήματα της φαντασίας μας».

«Η ζωή του ασθενούς – συνεχίζουν οι υπεύθυνοι του ΜΚΙΕ - τέθηκε σε κίνδυνο και αντί κάποιοι να ζητήσουν συγγνώμη προσπαθούν να εμφανίζουν αυτά τα περιστατικά σαν αντιπολιτευτικά γεγονότα σκορπίζοντας ψέματα και λάσπη για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Το ΜΚΙΕ έχει ένα και μόνο κίνητρο, την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, έξω και πέρα από κάθε κομματικό μηχανισμό.

Θα ζητήσει τώρα συγνώμη ο Υπουργός Υγείας ή θα διαψεύσει και τον ίδιο τον ασθενή;»

Διαβάστε επίσης

Συνέχεια στη διαμάχη Άδωνι – ΜΚΙΕ με νέα δήλωση του υπ. Υγείας

ΜΚΙΕ προς Άδωνι: Αν δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα, παραιτηθείτε!

Συνεχίζεται το λεκτικό πινγκ πονγκ για τον άπορο ασθενή

Ένας άπορος ασθενής ανάμεσα στα πυρά Άδωνι και ΜΚΙΕ

Διευκρινήσεις του υπουργείου Υγείας για τον άπορο ασθενή του Ευαγγελισμού

Γιατί έβγαλαν άπορο ασθενή από το χειρουργείο του Ευαγγελισμού

Έβγαλαν από το χειρουργείο άπορο ασθενή, καταγγέλλει το ΜΚΙΕ

Αναλυτικά τα στοιχεία της υπόθεσης στο mkiellinikou.org