ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ερρίκος Ντυνάν: Στο τέλος Σεπτεμβρίου ο πλειστηριασμός του κτιρίου

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός του ακινήτου για το Ερρίκος Ντυνάν όπως έχει ορίσει η τράπεζα Πειραιώς, γεγονός που θα σημάνει την απαρχή του ξεκαθαρίσματος για την εξυγίανση του νοσηλευτηρίου.

Ερρίκος Ντυνάν: Στο τέλος Σεπτεμβρίου ο πλειστηριασμός του κτιρίου

Η τιμή εκκίνησης του κτιρίου του νοσηλευτηρίου έχει οριστεί στα 107 εκατ. ευρώ, ωστόσο μαζί με τον εξοπλισμό η τιμή ανεβαίνει αρκετά παραπάνω.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέα Καρταπάνη ο οποίος από τον Ιούνιο βρίσκεται στο Ερρίκος Ντυνάν- καθώς ο όμιλος ανέλαβε την προσωρινή διοίκηση του νοσηλευτηρίου- ο πλειστηριασμός θα είναι καθοριστικός για την πορεία του Ντυνάν προς την εξυγίανση και θα βοηθήσει σημαντικά.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Υγείας το Ερρίκος Ντυνάν έλαβε νέα βεβαίωσης καλής λειτουργίας με τριετή διάρκεια. Η κίνηση αυτή, είναι εξαιρετικά αναζωογονητική για το νοσηλευτήριο, καθώς θα μπορεί να εισπράττει νοσήλια από τον ΕΟΠΥΥ και τα λοιπά Ταμεία, με στόχο να τονώνει τα οικονομικά, τα οποία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, με οφειλές που αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Πάντως ήταν ένα καθαρά τυπικό θέμα και εκκρεμούσε, σύμφωνα με τον κ. Καρταπάνη καθώς τον Μάιο είχε τροποποιηθεί η άδεια λειτουργίας του νοσοκομείου.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα πληροί τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από το Προεδρικό Διάταγμα 517/91 για τη διενέργεια καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και τις απαιτήσεις της υπουργικής απόφασης Α3γ/1696/92 για τη διενέργεια επεμβάσεων αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος.
Το Ντυνάν επίσης, διαθέτει τριετή άδεια λειτουργίας στη μονάδα εφαρμογής ιστών κερατοειδούς, με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Γεώργιο Θεοδοσιάδη.

Διαβάστε ακόμη:

Ερρίκος Ντυνάν: αισιοδοξία για την προσωρινή διοίκηση από το ΥΓΕΙΑ & εν αναμονή της θέσης του κ. Βορίδη