ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε λειτουργική απορρύθμιση τα νοσοκομεία - τεράστια ανάγκη για προσλήψεις

Σε λειτουργική απορρύθμιση βρίσκονται τα τελευταία 5 χρόνια τα νοσοκομεία, εξαιτίας των περικοπών και των ελλείψεων κυρίως σε προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό. 

Σε λειτουργική απορρύθμιση τα νοσοκομεία - τεράστια ανάγκη για προσλήψεις

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου, οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 52,8% την τελευταία 5ετία (2009-2013) ενώ και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ μειώθηκαν κατά 17.000 την τελευταία 10ετία. Η ραγδαία αυτή μείωση, προέκυψε συνεπεία των συνταξιοδοτήσεων αλλά και του παγώματος των προσλήψεων.

Από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ σήμερα, σύμφωνα και με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών – λείπουν 6.000 γιατροί και 25.000 νοσηλευτές. Φυσικά, ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει προσλήψεις οι οποίες θα αγγίξουν τα 2.950 περίπου άτομα και είναι γεγονός ότι το ΕΣΥ τους αναμένει.

Κυρίως όμως τους αναμένουν ως μάνα εξ ουρανού οι ίδιοι οι γιατροί και το προσωπικό το οποίο έχει βάλει τεράστια πλάτη- ακόμη και εις βάρος της ίδιας τους της υγείας και της ζωής συχνά- κατά την διάρκεια του μνημονίου που είχε ως αποτέλεσμα να στρέψει τους πολίτες εκ νέου στα δημόσια νοσοκομεία καθώς τα εισοδήματα μειώθηκαν τραγικά, και όπως ήταν φυσικό, οι πολίτες δεν μπορούσαν να ξοδέψουν σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Διαβάστε ακόμη:

Βορίδης: Σημαντικά κίνητρα για γιατρούς να υπηρετήσουν σε νησιά

Γρηγοράκος: Μία «Task Force» για το Αιγαίο & έτοιμοι οι διορισμοί των γιατρών της περιοχής