ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δέσμευση Μπασκόζου για άμεση έναρξη του νοσ. Σαντορίνης με δημόσιο χαρακτήρα & σε συνεργασία με την ΑΕΜΥ

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την άμεση έναρξη λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Αυγούστου στο νησί.

Δέσμευση Μπασκόζου για άμεση έναρξη του νοσ. Σαντορίνης με δημόσιο χαρακτήρα & σε συνεργασία με την ΑΕΜΥ

Ειδικότερα, την δήλωση αυτή μετέφερε ο κ. Μπασκόζος προς τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θήρας πατέρα Νικόλαο Σιγάλα. Το νοσοκομείο, θα λειτουργήσει με δημόσιο χαρακτήρα και σε συνεργασία με την ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας).

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το δήμαρχο Θήρας, επαναλήφθηκε η πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης για ταχεία εισαγωγή νομοθετικής ρύθμισης με στόχο την άμεση έναρξη λειτουργίας του Δημόσιου Νοσοκομείου της Σαντορίνης. Συμφωνήθηκε επίσης η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής για διασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης, πέρα από την κρατικά εγγυημένη, για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας, συνοδευόμενος από τον κ. Ρούσσο (μέλος Δ.Σ. της ΑΕΜΥ), επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη λειτουργίας του.

Διαβάστε ακόμη:

Νοσ. Σαντορίνης: Εντός του καλοκαιριού πιθανόν η λειτουργία του - προσωπικό στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Άδωνις «αρνείται» να στελεχώσει το νοσοκομείο Σαντορίνης

Τρία χρόνια παραμένει κλειστό το νοσοκομείο στη Σαντορίνη

Σίριαλ η λειτουργία του νοσοκομείου Θήρας