ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Προσφεύγουν στον εισαγγελέα για τη διαφθορά στο ΙΚΑ

Στον οικονομικό εισαγγελέα πρόκειται να προσφύγει τηνερχόμενη εβδομάδα, ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος, καταγγέλλοντας ότι δενκαταπολεμήθηκε η διαφθορά στο ΙΚΑ, στις δομές του οποίου στηρίχτηκε ο ΕΟΠΥΥ.
Προσφεύγουν στον εισαγγελέα για τη διαφθορά στο ΙΚΑ

Στον οικονομικό εισαγγελέα πρόκειται να προσφύγει τηνερχόμενη εβδομάδα, ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος, καταγγέλλοντας ότι δενκαταπολεμήθηκε η διαφθορά στο ΙΚΑ, στις δομές του οποίου στηρίχτηκε ο ΕΟΠΥΥ,ότι το βάρος μεταφέρθηκε στον τελευταίο και ότι οι κωλυσιεργίες στις διαδικασίεςπρομήθειας υλικών και αντιδραστηρίων οδήγησαν στο κλείσιμο τα βιοπαθολογικάεργαστήρια. Όπως εξηγεί ο Σύλλογος, αυτό είχε ως συνέπεια οι εξετάσεις να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα.

"Η προσφυγή μας θα είναι η απάντηση στη μεθοδευόμενηκατάργηση των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ. Υπήρχε τρόπος να ορθοποδήσει ο ΕΟΠΥΥ,αλλά απουσίαζε η βούληση. Όταν ένα σύστημα καταρρέει, επειδή διοικήθηκε χρόνιαολόκληρα από ανίκανους που εξυπηρετούσαν κομματικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα,δεν το σπρώχνουμε στον γκρεμό. Δεν προσπαθούμε για άλλη μια φορά να τοσυνενώσουμε με το ΕΣΥ, δηλαδή με ένα άλλο που καταρρέει, αλλά βρίσκουμε τιςαιτίες και το θάρρος να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα ή επιλέγουμε τη σιωπή,αναγνωρίζοντας τις ευθύνες μας για τη διάλυση", τόνισε χαρακτηριστικά οπρόεδρος του Συλλόγου, Σάββας Παρασκευόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι διοικητής τουΙΚΑ παρά τα στοιχεία που τού παραδόθηκαν για εταιρείες που λυμαίνονται το χώροτης υγείας και για πλαστές γνωματεύσεις, δεν κατάφερε να ξεκαθαρίσει τονορίζοντα.

Καταγγέλλει, επίσης, πρόεδρο του Οργανισμού, γιατί δεν έκανεκάτι για να μην κλείσουν τα εργαστήρια και δεν έλαβε μέτρα για την αποδυνάμωσητων μονάδων υγείας ώστε να περιοριστεί η στροφή στα ιδιωτικά διαγνωστικάκέντρα, αλλά και πρώην διοικητή του ΟΠΑΔ ότι "βύθισε" τον οργανισμόστα χρέη, αφήνοντας απλήρωτους προμηθευτές και παρόχους και φορτώνοντας τα χρέηστον ΕΟΠΥΥ.