ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χωρίς προσωπικό οι Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Με επίσημο έγγραφο του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδας δίνονται οδηγίες για τον περιορισμό της νοσηλείας νεογνών στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Χωρίς προσωπικό οι Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Με επίσημο έγγραφο του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδας δίνονταιοδηγίες για τον περιορισμό της νοσηλείας νεογνών στις Μονάδες ΕντατικήςΝοσηλείας Νεογνών στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, λόγω έλλειψηςπροσωπικού.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του υπουργείου Υγείας μεαριθμ. Πρωτ. 314/7-10-2013 που υπογράφεται από την πρόεδρο της επιχειρησιακήςομάδας Υγείας της Βορείου Ελλάδας δίνονται κατευθύνσεις στις παιδιατρικές κλινικές:

1. Λόγω έλλειψης Ιατρικού και Νοσηλευτικούπροσωπικού η ανεύρεση κενής κλίνης στα δημόσια Νοσοκομεία καθίσταται ολοένα καιπιο δυσχερής.

2. Ελαφρότερα περιστατικά (επιπέδου ΙΙ) καιπεριστατικά που αναρρώνουν από τις ΜΕΝΝ να διακομίζονται στις κοινέςπαιδιατρικές κλίνες.

3. Να μειωθεί ο χρόνος νοσηλείας στη ΜΕΝΝ.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβαςσχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη ανέφερε χαρακτηριστικά “χρειάζεται μήπως καλύτερηομολογία για τη διάλυση της νεογνολογικής περίθαλψης; Περίπτωση ναπροκηρυχθούν θέσεις νεογνολόγων επιμελητών στο ΕΣΥ (που είναι η μόνη λογική καιεφικτή λύση) δεν προβλέπεται!”.

Μάλιστα ο κ. Δ. Βαρνάβας καταγγέλει ότι Μονάδεςόπως του Παν/κού Νοσοκομείου Αλεξ/λης που στηρίζει όλη την περιφέρεια Αν.Μακεδονίας – Θράκης κινδυνεύουν με λουκέτο λόγω της επικείμενης αποχώρησης λόγωσυνταξιοδότησης των στελεχών του τμήματος, ή μήπως η κάλυψη του τμήματος θασυνεχιστεί με παιδιάτρους των Κ.Υ. χωρίς εξειδίκευση στη νεογνολογία καιγενικούς γιατρούς;