ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το υπουργείο Υγείας πιστεύει ότι υπάρχουν …καγκουρό στην Ελλάδα

Προνοητικότατοι ήταν οι εμπειρογνώμονες και οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας που σχεδίασαν και συνέταξαν τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ), βάση των οποίων αποζημιώνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία τα νοσοκομεία γα τη νοσηλεία των ασφαλισμένων τους.

Το υπουργείο Υγείας πιστεύει ότι υπάρχουν …καγκουρό στην Ελλάδα

Προνοητικότατοι ήταν οι εμπειρογνώμονες και οι υπάλληλοι τουυπουργείου Υγείας που σχεδίασαν και συνέταξαν τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια(ΚΕΝ), βάση των οποίων αποζημιώνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία τα νοσοκομεία γα τηνοσηλεία των ασφαλισμένων τους.

Προέβλεψαν λοιπόν ότι κάποιος μπορεί να υποστει δάγκωμα από…καγκουρό, οπότε ο ΕΟΠΥΥ ή κάποιο άλλο Ταμείο να ξέρει πόσο θα χρεώσει τηνιατρική αντιμετώπιση του τραύματος.

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή μετάαπό ερώτηση που έκανε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγάνα, στην οποίαπροέτρεπε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιγράψει το σύστημα των ΚΕΝ της Αυστραλίας!

Όπως αποδείχθηκε, το υπουργείο Υγείας πράγματι έχειαντιγράψει ακριβώς το σύστημα της Αυστραλάις, χωρίς να το προσαρμόσει σταελληνικά δεδομένα.

Πάντως, στα ΚΕΝ υπάρχουν παρόμοιες αναφορές που παραπέμπουνακόμα και σε προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν στο διάστημα.