ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κινητικότητα στα Ψυχιατρεία: Τα νοσοκομεία υποδοχής

Αδειάζουν από ασθενείς και από εργαζόμενους τα ΤμήματαΧρονίων Παθήσεων των Ψυχιατρείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.
Κινητικότητα στα Ψυχιατρεία: Τα νοσοκομεία υποδοχής

Αδειάζουν από ασθενείς και από εργαζόμενους τα ΤμήματαΧρονίων Παθήσεων των Ψυχιατρείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση για κινητικότητα 150 εργαζομένων του Ψυχιατρικού ΝοσοκομείουΑττικής και του Δρομοκαίτειου, και 80 εργαζομένων του Ψυχιατρικού ΝοσοκομείουΘεσσαλονίκης, βρίσκεται στην τελική ευθεία, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στουςεργαζόμενους των νοσοκομείων αυτών. Οι οριστικές αποφάσεις και τα ονόματα των εργαζομένων που θα τεθούνσ ε κινητικότητα, θα ληφθούν στις συσκέψεις που θα έχει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.

Η απόφαση για ριζικές αλλαγές στα βασικά ψυχιατρικάνοσοκομεία, βρήκε αντίθετο και τον Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στοΔαφνί Όθωνα Χαραλαμπάκη, ο οποίος λίγες μέρες πριν αντικατασταθεί από τον νέοδιοικητή Παύλο Θεοδωράκη, υπέβαλε την παραίτησή του.

Οι εργαζόμενοι των Ψυχιατρείων της Αθήνας πρόκειται ναμετακινηθούν στο Σισμανόγλειο, το νοσοκομείο Σωτηρία και την Πολυκλινική.

Μάλιστα, για την Πολυκλινική εξετάζεται το ενδεχόμενο νααναπτυχθεί μια μεγάλη Ψυχιατρική Κλινική για την υποδοχή των ασθενών πουχρειάζονται άμεση νοσηλεία μετά από εισαγγελική εντολή.

Σημειώνεται ότι πριν μόλις μερικές μέρες, οι συγγενείςασθενών είχαν λάβει επιστολές από τη διοίκηση του Δρομοκαίτειου, στην οποίατους ενημέρωναν για το κλείσιμο των Τμημάτων χρονίων παθήσεων και τη μεταφοράτων ασθενών σε άλλες δομές.


Διαβάστε επίσης

Κινητικότητα: Τι απάντησε ο Άδωνις για τα ψυχιατρεία



Λουκέτα στο Δρομοκαίτειο, επιστολές στους συγγενείς