ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συμβολικό χτίσιμο της πύλης του Δρομοκαΐτειου (pics+vid)

Σε συμβολικό χτίσιμο της πύλης του Δρομοκαΐτειου προχώρησαντο πρωί οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για τοπρόγραμμα διαθεσιμότητας στις ψυχιατρικές δομές, που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικάστα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.
Συμβολικό χτίσιμο της πύλης του Δρομοκαΐτειου (pics+vid)

Σε συμβολικό χτίσιμο της πύλης του Δρομοκαΐτειου προχώρησαντο πρωί οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για τοπρόγραμμα κινητικότητας - διαθεσιμότητας στις ψυχιατρικές δομές, που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικάστα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου χαρακτηρίζουν έγκλημα τοκλείσιμο ψυχιατρικών νοσοκομείων καθώς πλήττει την πιο ευπαθή ομάδα τουπληθυσμού, τους ψυχικά ασθενείς, πολλοί εκ των οποίων είναι φτωχοί καιεγκαταλελειμμένοι.

Σύμφωνα με τους ίδιους, στο Δρομοκαΐτειο εργάζονται 500άτομα, εκ των οποίων τα 50 θα έχουν αποχωρήσει έως το τέλος του έτους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδηςχαρακτήρισε γραφικότητα το «χτίσιμο» της πύλης του νοσοκομείου και κάλεσε τουςεργαζόμενους να βγάλουν τους τσιμεντόλιθους από την είσοδο.

«Το αντιμετωπίζω ως γραφικότητα, για να μην το εκλάβω ωςπαράνομη πράξη, γιατί αλλιώς θα πρέπει να δράσω διαφορετικά» είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο newsbomb.gr