ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αδωνις σε διοικητές: προσοχή σε πληρωμές και διαγωνισμούς

Αδωνις σε διοικητές: προσοχή σε πληρωμές και διαγωνισμούς
Ιδιαίτερη προσοχή στην διενέργεια διαγωνισμών που θα αφορούν στα Ιατρικά Μηχανήματα, καθώς και στις πληρωμές σε προμηθευτές, θα πρέπει να δίνουν εφεξής οι διοικήσεις των νοσοκομείων, όπως επεσήμανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερη προσοχή στην διενέργεια διαγωνισμών που θα αφορούν στα Ιατρικά Μηχανήματα, καθώς και στις πληρωμές σε προμηθευτές, θα πρέπει να δίνουν εφεξής οι διοικήσεις των νοσοκομείων, όπως επεσήμανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τα παραπάνω στους νέους διοικητές των δημόσιων νοσηλευτηρίων στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στην δημόσια πρώτη συνάντηση που είχε μαζί τους. Η άμεση προτεραιότητά σας, είπε, θα πρέπει να είναι η διενέργεια διαγωνισμών για ιατρικά μηχανήματα αλλά και για την επισκευή τους, ενώ δεν θέλω να δοθεί η εντύπωση, είπε, ότι ευνοούμε τα ιδιωτικά διαγνωστικά. Ζήτησε από όλες τις διοικήσεις, να ενημερώνουν εγγράφως για την λειτουργία των μηχανημάτων, είτε τον ίδιο, είτε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του, «κάρφωσε» τον γ.γ του υπουργείου κ. Πελοπίδα Καλλίρη, ότι δεν σηκώνει το τηλέφωνο. Σε περίπτωση όμως που δεν βρίσκουν τον γενικό γραμματέα, τότε οι διοικητές, θα μπορούν να αποστέλλουν ένα sms στο κινητό του υπουργού, και θα τους απαντά σε δευτερόλεπτα, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός, ζήτησε ακόμη από τους διοικητές να τηρούν με ευλάβεια και με αντικειμενικά κριτήρια το πρόγραμμα πληρωμής προμηθειών. «Γενικότερα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με το πρόγραμμα πληρωμής», τόνισε χαρακτηριστικά, καθώς μία από τις μάχες που έχουμε να δώσουμε είναι αυτή της διαφάνεια της έλλειψης διαφθοράς και της αποτελεσματικότητας.

Τέλος, ο υπουργός είπε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και πρέπει να είμαστε άμεσοι, ενώ χαρακτήρισε την δουλειά των νέων διοικητών πολύ δύσκολη σε μία δύσκολη περίοδο, η οποία ωστόσο θα αξιολογείται καθημερινά.

Διαβάστε ακόμη:

Άδωνις: Θα βγάζουμε τα καλύτερα και χειρότερα νοσοκομεία του μήνα

BEST OF NETWORK

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον 22χρονο σάτυρο - Δικάζεται τη Δευτέρα, η πιθανή ποινή

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ο «άθλος» της αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων - Πότε θα ανοίξει ξανά

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τα απομεινάρια του μεγαλύτερου πυραύλου της Κίνας

Στράτος Κωσταλάς στο Newsbomb.gr: «Στη Ρωσία δεν ασχολούνται με το '87, να υπάρξει νομική απάντηση»

Sputnik V: Ο «δούρειος ίππος» του Πούτιν για να διχάσει την Ε.Ε ή ένα ακόμη… εμβόλιο κατά του ιού;

Εορτολόγιο: Μεγάλη γιορτή! Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου

Η νεαρή φοιτήτρια Ιατρικής που έχει δημιουργήσει μια διαφορετική «κοινότητα» στο Tik Tok

Άρση lockdown: Δείτε πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια - Το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων

Έγκλημα στο χοιροστάσιο: Η συζυγοκτονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Κινέζος πατέρας πούλησε το ανήλικο παιδί του για να πάει… διακοπές με τη νέα του σύζυγο (vid)

H Θεωρία της Κοίλης Γης: Είναι κούφια στο κέντρο και τι κρύβεται εκεί;

Γέννησε μέσα στο αεροπλάνο και δεν ήξερε καν πως ήταν έγκυος (vid)