ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εντοπίστηκαν 42 τόνοι επικίνδυνων απόβλητων στο Γ.Ν. Νίκαιας

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας μετά και το νέο περιστατικό εντοπισμού 42 τόνων νοσοκομειακών απόβλητων, αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.
Εντοπίστηκαν 42 τόνοι επικίνδυνων απόβλητων στο Γ.Ν. Νίκαιας

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας μετά και το νέοπεριστατικό εντοπισμού 42 τόνων νοσοκομειακών απόβλητων, αυτή τη φορά στοΝοσοκομείο της Νίκαιας.

Το πρωί της Δευτέρας, στις 10:30 π.μ. έχει προγραμματιστείσύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για το θέμα αυτό μετά από τα τελευταία κρούσματαδιάθεσης των επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων σε χωματερές, αντί των ειδικώναποτεφρωτήρων.


Στο νοσοκομείο της Νίκαιας, εντοπίστηκαν την Κυριακή 42τόνοι αποβλήτων σε προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, ενώ είχαν προηγηθείδιαμαρτυρίες των κατοίκων.

Η διμαρτυρία των κατοίκων είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβουν οιεπιθεωρητές περιβάλλοντος και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα οι αρμόδιες υπηρεσίεςέχουν εντοπίσει πέντε φορές νοσοκομειακά απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός έχει ζητήσει τηνεντατικοποίηση των ελέγχων ενώ καλεί το υπουργείο Υγείας, τις αρμόδιεςΥγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και τα νοσοκομεία της Αττικής να αναλάβουν τιςευθύνες τους.