ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πολιτικό ζήτημα είναι για τον Άδωνι ο θάνατος του καρκινοπαθή...

Σεπολιτικό ζήτημα επιχειρεί να μετατρέψει την απώλεια του καρκινοπαθούς που δενμπορούσε να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε δηλώσειςτου σε δημοσιογράφους  ισχυρίστηκε ότιδεν ήξερε για το περιστατικό αυτό,
Πολιτικό ζήτημα είναι για τον Άδωνι ο θάνατος του καρκινοπαθή...

Σεπολιτικό ζήτημα επιχειρεί να μετατρέψει την απώλεια του καρκινοπαθούς που δενμπορούσε να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε δηλώσειςτου σε δημοσιογράφους ισχυρίστηκε ότιδεν ήξερε για το περιστατικό αυτό, παρά το γεγονός ότι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο είχε αποστείλει στο γραφείο του από τις 9 Ιανουαρίου τη λίστατων ανασφάλιστων καρκινοπαθών που χρειάζεται να νοσηλευθούν σε νοσοκομείο.

Συγκεκριμέναο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«Είναιεξαιρετικά λυπηρό άνθρωποι, για πολιτικούς λόγους, να εκμεταλλεύονται τονανθρώπινο πόνο. Το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει παγία εντολή σε όλα τανοσοκομεία και όποτε κρίνεται ένα περιστατικό ως επείγον και επικίνδυνο για τηνυγεία του ασθενούς, ακόμη και αν είναι παντελώς ανασφάλιστος, να περιθάλπεται.Εάν έχει υπάρξει περίπτωση ασθενούς που εξετάστηκε από γιατρό σε δημόσιονοσοκομείο και που, ενώ έχρηζε άμεσης θεραπείας, δεν του παρεσχέθη, παρακαλώπολύ να μας δοθούν τα στοιχεία και να ερευνήσουμε το συγκεκριμένο περιστατικό.Πάντως η εντολή είναι παγία».

Οκ. Α. Γεωργιάδης σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι οι υπέυθυνοι τουΜητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου στο Ελληνικό ακύρωσαν οι ίδιοι ραντεβού πουείχαν μαζί του για πολιτικούς λόγους. Ειδικότερα είπε ότι: «Όσον αφορά ειδικάτο ζήτημα με το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού, θέλω να ενημερώσω τον ελληνικόΛαό ότι στις 13 Νοεμβρίου, στις τρεις το μεσημέρι, είχαμε κλείσει ραντεβού πουμου είχαν ζητήσει στο γραφείο μου, για να έρθει το Μητροπολιτικό Ιατρείο και ναμας ενημερώσει ενδελεχώς για τα προβλήματα των ασθενών για τα οποίαδιαμαρτύρονταν και το ραντεβού ακυρώθηκε όχι από τον Υπουργό Υγείας αλλά απότους υπευθύνους του Μητροπολιτικού Ιατρείου. Οι οποίοι, απ΄ ό,τι έμαθα εκ τωνυστέρων, ακύρωσαν το ραντεβού για πολιτικούς λόγους. Κατά συνέπεια δε δεχόμαστεκαμία υπόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από κανέναν.

Εάνθέλουν κάποιοι από το Μητροπολιτικό Ιατρείο ή από οποιονδήποτε άλλο φορέα ναέρθουν σε επαφή με μένα προσωπικά και να μου θέσουν όλα τα αιτήματα, η πόρτατου γραφείου μου είναι πάντα ανοικτή και παρόμοια προβλήματα, χωρίς να ταδιαφημίζουμε, λύνουμε κάθε μέρα ασταμάτητα από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ».

Η επιστολή του Μητροπολιτικου Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού στο γραφείο του υπουργού Υγείας

Διαβάστεεπίσης

Άλλη μία «δολοφονία» ανασφάλιστου πολίτη από την κυβέρνηση