ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έλεος! Νέο χαράτσι 1 ευρώ στα παραπεμπτικά για αξονικές

Ισοδύναμο μέτρο για την εξαίρεση των ανέργων από την καταβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία, μελετά το υπουργείο Υγείας και φαίνεται ότι θα προτείνει την επιβολή ενός νέου χαρατσιού.
Έλεος! Νέο χαράτσι 1 ευρώ στα παραπεμπτικά για αξονικές

Ισοδύναμο μέτρο για την εξαίρεση των ανέργων από τηνκαταβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία, μελετά το υπουργείοΥγείας και φαίνεται ότι θα προτείνει την επιβολή ενός νέου χαρατσιού.

Το μέτρο αυτό θα είναι η καταβολή 1 ευρώ για κάθεπαραπεμπτικό ασθενών για αξονική ή μαγνητική τομογραφία.

Την πρόταση αυτή θα προωθήσει ο υπουργός Υγείας ΆδωνιςΓεωργιάδης, μετά τη συζήτηση που είχε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό, ο οποίοςμετά τις αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων, του ζήτησε να βρει τρόπουςπροκειμένου να μην πληρώνουν οι άνεργοι το 25ευρο.

Την Τρίτη θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και κατά τη συνάντησή τους αναμένεταινα συζητηθεί το θέμα του 25ευρου, ενώ μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός ΥγείαςΆδωνις Γεωργιάδης θα συναντηθεί και εκείνος με στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το ίδιοθέμα.

Θυμίζεται ότι η επιβολή του μέτρου έχει ψηφισθεί από το 2012και μόλις την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης υπέγραψεαπόφαση με την οποία εξαιρούνται από το παράλογο μέτρο όλοι οι χρόνιοι ασθενείςκαι τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%, επειδή έχουν συχνές εισαγωγές στανοσοκομεία, αλλά με την απόφαση αυτή δεν εξαιρούνται οι άνεργοι.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι τα έσοδα από την είσπραξη του 25ευρουθα είναι περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα είναι μειωμένα όμως ανεξαιρεθούν τελικά και οι άνεργοι. Γι αυτό το λόγο προωθείται η επιβολή ενόςνέου χαρατσιού στα παραπεμπτικά για τις αξονικές και τις μαγνητικές εξετάσεις.



Διαβάστε επίσης

Οργή και πολιτική σύγκρουση για το χαράτσι του Άδωνι



Άδωνις: Κοινωνικά δίκαιο το «χαράτσι» των 25 ευρώ (βιντεο)


ΑΝΕΛ: Τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ


Οργή πολιτών για το «χαράτσι» των 25 ευρώ: Ας τα πληρώσει ο Άδωνις


ΠΑΣΟΚ: Να τα βρει στα χαμένα «Ζάππεια» τα ισοδύναμα ο Γεωργιάδης!


ΣΥΡΙΖΑ:Να τα βρουν από τους μιζαδόρους τους τα λεφτά όχι από ασθενείς