ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Περιορισμένα τα έσοδα από το 25ευρο στα νοσοκομεία

Ελάχιστοι ήταν οι ασθενείς που τελικά κατέβαλαν μέχρι χθες το περιβόητο 25ευρο στα δημόσια νοσοκομεία. Ο λόγος ήταν βέβαια ότι οι εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία ήταν αισθητά λιγότερες λόγω των εορτών και μόνο τα επείγοντα περιστατικά ανγκάστηκε να εισαχθούν για νοσηλεία σε νοσοκομεία.
Περιορισμένα τα έσοδα από το 25ευρο στα νοσοκομεία

Ελάχιστοι ήταν οι ασθενείς που τελικάκατέβαλαν μέχρι χθες το περιβόητο 25ευρο στα δημόσια νοσοκομεία. Ο λόγος ήταν βέβαια ότι οι εισαγωγές σταδημόσια νοσοκομεία ήταν αισθητά λιγότερες λόγω των εορτών και μόνο τα επείγονταπεριστατικά ανγκάστηκε να εισαχθούν για νοσηλεία σε νοσοκομεία.

Από σήμερα όμως και τις επόμενες ημέρες που θα ξεκινήσουν καιπάλι οι προγραμματισμένες εισαγωγές των τακτικών περιστατικών στα νοσοκομεία,θα υπάρχει μία σαφής εικόνα για την απόδοση του μέτρου.

Ένας άλλος επιπλέον λόγος που ήτανπεριορισμένα τα έσοδα από το 25ευρο είναι ότι οι ασθενείς θα πρέπει ναπληρώνουν τα 20 ευρώ όταν παίρνουν το εξιτήριο. Τα 5 ευρώ αποδίδονται στην αρχήμε το εισιτήριο στα εξωτερικά ιατρεία.

Σήμερα πάντως, αναμένονται εξελίξεις γα τοθέμα του 25ευρου και την καταβολή τους από τους άνεργους, όπως και για το νέοχαράτσι που μας επιφυλάσσει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης με την επιβολήνέου φόρου υπέρ των νοσοκομείων 1 ευρώ στα παραπεμπτικά για αξονικές καιμαγνητικές τομογραφίες.

Σήμερα συναντάται ο πρωθυπουργός ΑντώνηςΣαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και αναμένεται να συζητήσουντις ενστάσεις του πΑΣΟΚ για το θέμα του 25ευρου, ενώ στις 6:30 το απόγευμασυναντάται ο υπουργός Υγείας με τους βουλευτές και τα μέλη του Τομέα Υγείας τουΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Άδωνι με τον Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ για το 25ευρο

“Δε θα ζητάμε απόδειξη” δηλώνουν οι γιατροί για το χαράτσι

Έλεος! Νέο χαράτσι 1 ευρώ στα παραπεμπτικά για αξονικές