ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στους λογαριασμούς των νοσοκομείων ο φόρος των 5 λεπτών από τα τσιγάρα

Στον αντίστοιχο λογαριασμό των νοσοκομείων, θα κατευθύνονται τα5 λεπτά που θα επιβληθούν στα τσιγάρα και στον καπνό ως ισοδύναμο μέτρο για τα25 ευρώ, ενώ η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί απόψε κιόλας (7 Ιανουαρίου) στην Βουλή.
Στους λογαριασμούς των νοσοκομείων ο φόρος των 5 λεπτών από τα τσιγάρα

Στον αντίστοιχο λογαριασμό των νοσοκομείων, θα κατευθύνονται τα5 λεπτά που θα επιβληθούν στα τσιγάρα και στον καπνό ως ισοδύναμο μέτρο για τα25 ευρώ, ενώ η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί απόψε κιόλας (7 Ιανουαρίου) στην Βουλή.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης αμέσωςμετά την συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

Το νέο μέτρο, αυτό δηλαδή της επιβολής των 5 λεπτών στατσιγάρα και στον καπνό έχει την ίδια δημοσιονομική απόδοση με το 25 ευρο,σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας και ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο κ. Γεωργιάδης αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής τουτομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Το Υπουργείο Υγείαςείχε πει από την αρχή ότι εφόσον βρεθεί δημοσιονομικό ισοδύναμο θα μπορούσε ναπροχωρήσει στην κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ. Σήμερα είχαμε διαρκείς επαφέςκαι με το ΠΑΣΟΚ και με τον Υπουργό Οικονομικών και στη συνάντηση που είχαμε προολίγου αλλά και σε συμφωνία με τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Αντιπρόεδρο τηςΚυβερνήσεως, συμφωνήσαμε το μέτρο των 25 ευρώ να αντικατασταθεί από μία αύξησητης φορολογίας στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά, χρήματα τα οποία θα κατατεθούν στοναντίστοιχο λογαριασμό των νοσοκομείων».

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι κ.κ ΔημήτρηςΚρεμαστινός, Χρήστος Πρωτόπαπας, Παναγιώτςη Ρήγας, Χρήστος Δερβένης και Κώστας Τσουμάκας. Στη σύσκεψη, επίσης,συμμετείχαν ο Υφυπουργός, κ. ΑντώνηςΜπέζας, καθώς και οι δύο γενικοί γραμματείς.