ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στον Άρειο Πάγο προσέφυγε η Ζέττα Μακρή για τον ΟΚΑΝΑ

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσέφυγε  η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή για την «μαύρη τρύπα» των περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ που έχει καταγγείλει ότι υπάρχει στον ΟΚΑΝΑ.
Στον Άρειο Πάγο προσέφυγε η Ζέττα Μακρή για τον ΟΚΑΝΑ

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσέφυγε η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή για την «μαύρητρύπα» των περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ που έχει καταγγείλει ότι υπάρχει στονΟΚΑΝΑ.


Η υφυπουργός Υγείας κ. Ζ. Μακρή κατέθεσε στην Εισαγγελία τουΑρείου Πάγου αναφορά σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες που έκανε η ίδιαπρόσφατα σχετικά με τη διαχείριση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες της υφυπουργού Υγείας έχει δημιουργηθεί «τρύπα» στα οικονομικά τουΟΚΑΝΑ ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ.


Από αυτά, τα 3,4 εκατ. ευρώ, αφορούν σε ένα αδιάθετο ποσόνπου βρισκόταν στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ και το οποίο δεν υπάρχει πλέον.


Τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ αφορούν σε χρήματα που δόθηκαν στονΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δημιουργία νέων κέντρων πρόληψης και τη στελέχωσήτους.

Η υφυπουργός Υγείας με την αναφορά της ζητεί να ερευνηθούναπό την Ελληνική Δικαιοσύνη ζητήματανομιμότητας σχετικά με τη διαχείριση των ποσών που διατέθηκαν τα τελευταίαχρόνια, με αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες των κέντρωνπρόληψης.

Ακόμη, η κυρία Μακρή ζητεί να ελεγχθούν τα σχετικάπαραστατικά και δικαιολογητικά του ΟΚΑΝΑ και να γίνει έρευνα για το πώς διέθεσετα χρήματα ο οργανισμός, με ποιες τιςδιαδικασίες και με ποιους αποδέκτες.

Η αναφορά της υφυπουργού θα διαβιβαστεί στον αντεισαγγελέατου Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ο οποίος αφού τη μελετήσει θα τη διαβιβάσειστους οικονομικούς εισαγγελείς.


Σημειώνεται ότι μετά το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί η τότεπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κυρία Μένη Μαλλιώρη,παραιτήθηκε.