ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ερρίκος Ντυνάν: ακυρώθηκε η συνάντηση μεταξύ Μαξίμου & εργαζομένων

Ακυρώθηκε τελικά το ραντεβού των εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν με ο γραφείο του πρωθυπουργού το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κυβερνητική πλευρά δεν είχε κάτι συγκεκριμένο να πει στο Σωματείο.
Ερρίκος Ντυνάν: ακυρώθηκε η συνάντηση μεταξύ Μαξίμου & εργαζομένων

Ακυρώθηκε τελικά το ραντεβού των εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν με το γραφείο του πρωθυπουργού το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πλευρά δεν είχε κάτι συγκεκριμένο να πει στο Σωματείο, αφού γίνονται διαρκείς διαβουλεύσεις μεταξύ της τράπεζας Πειραιώς και της διοίκησης του νοσοκομείου αναφορικά με το μέλλον του Ντυνάν.

Οι εργαζόμενοι – οι οποίοι βρίσκονται σε 48ωρη απεργία- είχαν ζητήσει ραντεβού προκειμένου να συζητήσουν τα σοβαρά θέματα που τους απασχολούν με βασικότερο το ζήτημα της τακτοποίησης της πληρωμής τους. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι – 1030 συνολικά εκ των οποίων 180 γιατροί- είναι απλήρωτοι πολλούς μήνες, από 9- 14. Δηλώνουν δε είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εισόδου στο νοσοκομείο της διοίκησης και της διαχειριστικής Ομάδας, εάν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 26 Μαρτίου δεν δοθεί έστω και μια προκαταβολή από τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Το Σωματείο των εργαζομένων με επικεφαλής τον κ. Κων. Κρέτση, είχε επιδιώξει να συναντηθεί επίσης την Πέμπτη με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με το νοσοκομείο μετά την τοποθέτηση νέου Δ.Σ. από το Ειρηνοδικείο, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Την Δευτέρα αναμένεται νέα συνεδρίαση των εργαζομένων προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την προσχηματική και προκλητική άρνηση του κ. Υπουργού Υγείας να μας συναντήσει και τη ρητή ομολογία του πρωθυπουργικού γραφείου ότι η διαβούλευση συνεχίζεται πλέον ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και το Δ. Σ. του Κ. Ι. Ε. Ν., γίνεται ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση διαμόρφωσε και αποκρυστάλλωσε τα κριτήρια, τις προτεραιότητες, τον προσανατολισμό, το αντεργατικό πλαίσιο, τους άξονες της επενδυτικής επιλογής – επανεκκίνησης του Κ. Ι. Ε. Ν.

Ως τώρα ακολουθούσε την τακτική του μεσολαβητή και του γενικού επόπτη της επενδυτικής επιλογής. Κλιμακωτά και μεθοδικά προχωρά σήμερα στην πλήρη νομιμοποίηση της οικονομικής ασφυξίας των εργαζομένων. Αυτή είναι ένοχη για την εξαθλίωσή μας. Εμφανίζεται με πολιτική πυγμής και αυταρχισμού: ‘δεν επιθυμώ συνάντηση’, ‘δεν έχουμε να πούμε τίποτα’, ό,τι είναι να συζητηθεί θα γίνει μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και Δ. Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. Αφήνει, αφού έβαλε τους στόχους και άξονες της επενδυτικής – κερδοσκοπικής επανεκκίνησης, τις χρηματολογιστικές – χρηματοοικονομικές λεπτομέρειες στην Τράπεζα Πειραιώς – Κ.Ι.Ε.Ν.
Διαδηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν υποχωρούμε. Αρνούμαστε το σχέδιο δράσης. Εμμένουμε στα αιτήματά μας».

Διαβάστε ακόμη:

«Απολύεται» από το Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν ο Ανδρέας Μαρτίνης

Εργαζόμενοι στο Ερρίκος Ντυνάν: απεργίες και πορεία στο Μαξίμου





Ερρ. Ντυνάν: Κρίσιμη συνάντηση στο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ: ανάγκη για ένταξη του Ερρίκος Ντυνάν στο ΕΣΥ





Ερρίκος Ντυνάν: «Όμηροι» εργαζόμενοι, ασθενείς και προμηθευτές




Ερρίκος Ντυνάν: δεν υπάρχει διοικητικό κενό




Ασύμφορη η απορρόφηση του Ερρίκος Ντυνάν από το ΕΣΥ



Τροπολογία για το Ερρ.Ντυνάν στο ν/σ για την πρωτοβάθμια