ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Άδωνις, ως Πόντιος Πιλάτος, στέλνει ασθενείς σε κοιν. ιατρεία

Την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα πολύπλοκα προβλήματα υγείας των ανασφάλιστων ασθενών, παραδέχεται το υπουργείο Υγείας με την παραπομπή τους σε κοινωνικά ιατρεία προκειμένου να βρουν τα φάρμακά τους!
Ο Άδωνις, ως Πόντιος Πιλάτος, στέλνει ασθενείς σε κοιν. ιατρεία

Την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα πολύπλοκα προβλήματα υγείας των ανασφάλιστων ασθενών, παραδέχεται το υπουργείο Υγείας με την παραπομπή τους σε κοινωνικά ιατρεία προκειμένου να βρουν τα φάρμακά τους!


Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, τον Μάρτιο, είχε αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή στο υπουργείο Υγείας και παράλληλα είχε κάνει δημόσια έκκληση για τη φαρμακευτική κάλυψη ασθενών με ηπατίτιδα Β.


Η γραμματεία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τότε, είχε διαβεβαιώσει του υπεύθυνους του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού ότι γίνεται προσπάθεια συνεννόησης από πλευράς τους, ούτως ώστε η εταιρεία να διαθέσει τα φαρμακευτικά σκευάσματα στο πλησιέστερο Νοσοκομείο, αυτό του Ασκληπιείου Βούλας, προκειμένου να τα προμηθευτούν άμεσα οι ασθενείς. Από το υπουργείο Υγείας ζήτησαν μετά την πάροδο μηνός, κατάσταση με τους ασθενείς, αφού από οκτώ που ήταν αρχικά οι νοσούντες, στην πορεία μειώθηκαν στους τέσσερις καθώς ο ένας είχε υποτροπιάσει και χρειαζόταν άλλο φάρμακο, ακριβότερο, οι άλλοι δύο είχαν καταφέρει να εκδώσουν το βιβλιάριο απορίας τους και ο τελευταίος έφυγε στο εξωτερικό μετανάστης.


Τελικά την Μεγάλη Εβδομάδα οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Ιατρείου έλαβαν προφορική απάντηση από συνεργάτες του Υπουργού, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ό,τι έπρεπε το ΜΚΙΕ να απευθυνθεί σε φαρμακευτική εταιρεία και να ζητήσει τα συγκεκριμένα φάρμακα.


«Είναι προφανές, αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ό,τι το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο νίπτει τας χείρας του απέναντι στους πολίτες που ασθενούν, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, αλλά και χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα ένα εθελοντικό κοινωνικό ιατρείο, που στηρίζεται στις δωρεές φαρμάκων καθώς και στην εργασία εθελοντών, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του. Ταυτόχρονα μας υποδεικνύει ως εντολέας, να κινήσουμε εμείς τις διαδικασίες αφενός προς την φαρμακευτική εταιρεία, προκειμένου να παράσχει την αγωγή, και αφετέρου προς τους πάσχοντες προκειμένου να την εφαρμόσουν, διασφαλίζοντας έτσι την Δημόσια Υγεία για την οποία κάνει ότι δεν καταλαβαίνει».


Το ΜΚΙΕ καλεί τον κόσμο να στείλει μαζικά μηνύματα αλλά και να τηλεφωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή να μπορέσουν οι τέσσερις ασθενείς με ηπατίτιδα να κάνουν τις θεραπείες τους δωρεάν ώστε να σωθούν οι δικές τους ζωές αλλά και πιθανότατα άλλων ανυποψίαστων πολιτών:


Υπουργείο Υγείας
Τηλέφωνο Υπουργού 213-2161-245
Email minister@yyka.gov.gr
Τηλέφωνο Γραμματείας 210-5235-815 και 210-5235-819


Γενική γραμματεία κυβέρνησης
Τηλέφωνο 210-3385-402 (405 έως 7)
Email gge@ggk.gr


Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού επισημαίνει «το αυτονόητο, πως δηλαδή δεν είναι μόνον η υγεία των συγκεκριμένων ασθενών που είναι σε κίνδυνο, ένα δραματικό γεγονός από μόνο του, αλλά και το ότι οι συγκεκριμένες νόσοι είναι μεταδοτικές και άρα επικίνδυνες για την Δημόσια Υγεία. Καθιστούμε το Υπουργείο Υγείας, καθ’ ολοκληρίαν υπεύθυνο για την όποια διασπορά των νόσων αυτών, αφού γνωρίζουν πολύ καλά την ύπαρξή τους και δεν πράττουν τα δέοντα.


Τέλος ζητά γι άλλη μια φορά από την κυβέρνηση να ανοίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση και οι 3.000.000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που έχουν αφεθεί στη τύχη τους. Μέτρα όπως το voucher υγείας αλλά και η εξέταση από γιατρούς του ΠΕΔΥ των ανασφάλιστων πολιτών είναι μέτρα-ασπιρίνες. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ανάγκη όχι μόνο από γιατρούς (πρωτοβάθμια περίθαλψη) αλλά και από πρόσβαση σε φάρμακα, εξετάσεις και φυσικά, νοσοκομεία (δευτεροβάθμια περίθαλψη)»
.



Διαβάστε επίσης


Κραυγή απόγνωσης από ανασφάλιστους ασθενείς με ηπατίτιδα

Αξιοπρέπεια και ανθρωπιά για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς