ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το ευρωπαϊκό φόρουμ για την ηλεκτρονική υγεία στην Αθήνα

Το eHealth Forum 2014, η ευρωπαϊκή συνάντηση για την Ηλεκτρονική Υγεία ξεκινά στην Αθήνα, από τις 12 έως τις 14 Μαΐου 2014, στο Μέγαρο – Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.
Το ευρωπαϊκό φόρουμ για την ηλεκτρονική υγεία στην Αθήνα

Το eHealth Forum 2014, η ευρωπαϊκή συνάντηση για την Ηλεκτρονική Υγεία ξεκινά στην Αθήνα, από τις 12 έως τις 14 Μαΐου 2014, στο Μέγαρο – Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Την οργάνωση έχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η Εναρκτήρια Συνεδρία του eHealth Forum με τίτλο «eHealth shaping futures» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαΐου στις 14:00 έως τις 15:00 στην αίθουσα ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κας. Neelie Kroes, του Επιτρόπου για την Υγεία, κ. Tonio Borg και του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.


Το eHealthForum συνδιοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας-αρμόδιο φορέα για την ανάπτυξη υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας - του Υπουργείου Υγείας, τις Γενικές Διευθύνσεις της Επιτροπής της Ε.Ε. CONNECT (DG Communications Networks, Contentand Technology) και SANCO (DG Health and Consumer Protection) και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), με στόχο να αναδείξει τη διεθνή εμπειρία και πρακτική στον τομέα της ανάπτυξης εφαρμογών πληροφορικής στην Υγεία και ειδικότερα στο πεδίο της αξιοποίησης καινοτόμων λύσεων για την παροχή υπηρεσιών θεραπείας, παρακολούθησης και αποκατάστασης των ασθενών εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος.


Το Κεντρικό Πρόγραμμα του eHealth Forum έχει τρεις άξονες:


• Ελληνική Προεδρία (Greek Presidency Track)


• Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Υγεία (eHealth Action PlanTrack)


• Ευρωπαϊκή Σύμπραξη για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση (EiPon AHATrack)


Η Ελληνική Προεδρία έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της συνεδρίες, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις και να αναδείξει τις πολιτικές της στον τομέα της ηλεκτρονικής υγείαςκαι κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας, έχοντας στο επίκεντρο τα ζητήματα της γήρανσης του πληθυσμού και της αύξησης της επίπτωσης των χρόνιων νοσημάτων:


Ο άξονας «Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Υγεία» αφορά στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και το κομμάτι των ερευνητικών προγραμμάτων στο πλαίσιο του Horizon 2020.


Ο άξονας «Ευρωπαϊκή Σύμπραξη για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση (EiPon AHA)» έχει ως αντικείμενο την ευρωπαϊκή πολιτική για μια αυξανόμενη μερίδα του πληθυσμού, λόγω της γήρανσης. Τα μέλη της Σύμπραξης EIP AHA θα παρουσιάσουν την πρόοδο των έργων τους, θα αναζητήσουν συνεργασίες και θα ανταλλάξουν «καλές πρακτικές», με σκοπό την αξιοποίησή τους από όλους.