ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατί έβγαλαν άπορο ασθενή από το χειρουργείο του Ευαγγελισμού

Θύμα του ...φόβου των διοικητικών υπαλλήλων έπεσε ο ανασφάλιστος ασθενής που εισήχθη πριν λίγες ημέρες στον Ευαγγελισμό για την τοποθέτηση απινιδωτή, χωρίς όμως να πραγματοποιηθεί η εμφύτευση, μετά από παρέμβαση των διοικητικών υπηρεσιών.

Γιατί έβγαλαν άπορο ασθενή από το χειρουργείο του Ευαγγελισμού

Όπως κατήγγειλε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ο 54χρονος ο οποίος πάσχει από καρδιοπάθεια, εισήχθη στον Ευαγγελισμό για τοποθέτηση απινιδωτή, παρά το γεγονός ότι δεν είχε εκδοθεί ακόμα το βιβλιάριο απορίας του. Οι γιατροί αποφάσισαν να τοποθετήσουν τον απινιδωτή, αλλά ένας διοικητικός υπάλληλος διέκοψε τη διαδικασία γιατί ο ασθενής δεν είχε προσκομίσει το βιβλιάριο απορίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για τις επεμβάσεις τέτοιου είδους σε ανασφάλιστους, θα πρέπει να σταλούν όλα τα δικαιολογητικά και τις σχετικά έγγραφα (βιβλιάριο απορίας, ιατρικές γνωματεύσεις, κ. λπ.) στο υπουργείο Υγεάις προκειμένου να εγκριθεί η κάλυψη των εξόδων από τον προυπολογισμό του νοσοκομείου. Σε διαφορετική περίπτωση, με το κόστος του απινιδωτή, το οποίο φθάνει τις 15.000 ευρώ επιβαρύνεται ο γιατρός ή ο διοικητικός υπάλληλος που φέρουν την ευθύνη.

Τελικά, με παρέμβαση και απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου κ. Α. Γρηγορόπουλου και του προέδρου του Σωματείου του Ευαγγελισμού κ. Ηλία Σιώρα, η εμφύτευση απινιδωτή θα πραγματοποιηθεί άμεσα στον 54χρονο, ο οποίος μετά θα πρέπει να προσκομίσει το βιβλιάριο απορίας του.

Διαβάστε επίσης
Έβγαλαν από το χειρουργείο άπορο ασθενή, καταγγέλλει το ΜΚΙΕ