ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνεχίζεται το λεκτικό πινγκ πονγκ για τον άπορο ασθενή

Συνεχίζεται το πινγκ πονγκ μεταξύ υπουργείου Υγείας και Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, με αφορμή το περιστατικό του ανασφάλιστου ασθενούς ο οποίος επρόκειτο αλλά τελικά δεν χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Συνεχίζεται το λεκτικό πινγκ πονγκ για τον άπορο ασθενή

Το υπουργείο Υγείας επανέρχεται με δεύτερη ανακοίνωση, μετά την ανακοίνωση του ΜΚΙΕ το οποίο στοχοποιεί ξεκάθαρα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αναλγησία που επιδεικνύει.

Στην δεύτερη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει τα εξής:

«Τα όσα αναφέρονται σε νέα ανακοίνωση του «μη πολιτικού φορέα» Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, καταδεικνύουν την αμηχανία των υπευθύνων να αιτιολογήσουν το ευφάνταστο περιεχόμενο των προηγούμενων ανακοινώσεών τους, περί ...ξυρισμένου και έτοιμου για επέμβαση ασθενούς που εκδιώχθηκε κακήν κακώς μέσα από το χειρουργείο!...

Αποτυγχάνουν να απαντήσουν σε εύλογα ερωτήματα.
Αφού απαιτείτο η παρέμβαση του Μ.Κ.Ι.Ε. και ο «πέλεκυς της δημοσιότητας», πώς εξηγείται η παρακολούθηση του ασθενούς επί περίπου τρίμηνο, από τον «Ευαγγελισμό»;
Εφ' όσον γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο τον ασθενή στους υπεύθυνους του Μ.Κ.Ι.Ε. η συνεννόηση του με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, γιατί επελέγη να υποβαθμιστεί με ανάρτηση στην ιστοσελίδα κοινωνικού δικτύου (facebook) που διατηρεί το Μ.Κ.Ι.Ε. και όχι στην επίσημη ιστοσελίδα του, σε συνέχεια της πρώτης ανακοίνωσης;
Το Υπουργείο Υγείας και οι Διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων αποδεικνύουν εμπράκτως την εμπιστοσύνη τους στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ. Κάτι που προφανώς δε συμβαίνει με τους υπεύθυνους του Μ.Κ.Ι.Ε., οι οποίοι αμφισβητούν ευθέως τη γνώση και κατάρτιση των θεραπόντων ιατρών του ασθενούς, που έκριναν ότι δεν έχρηζε άμεσης επέμβασης. Κατά συνέπεια, δε συνέτρεχε κίνδυνος "να πεθάνει όσο το «σκεφτόταν»" όπως ειρωνικά διατυπώνεται στη νέα ανακοίνωση του Μ.Κ.Ι.Ε.

Ως προς το θέμα των τεσσάρων πασχόντων από ηπατίτιδα, προτού οι υπεύθυνοι του Μ.Κ.Ι.Ε., επιμένουν να εκτοξεύουν κατηγορίες προς το Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να αναζητήσουν την «κοινωνική τους ευαισθησία» στα του οίκου τους. Εγκαίρως έχουν ενημερωθεί ότι με βάση σχετική εγκύκλιο του 2013 τού ΕΟΦ –η οποία τους έχει αποσταλεί- ο φορέας οφείλει να υποβάλει γραπτό αίτημα στην κάτοχο εταιρεία των φαρμάκων τα οποία αιτούνται. Γνωρίζουν δε πάρα πολύ καλά οι υπεύθυνοι του Μ.Κ.Ι.Ε. –αν και επιμελώς το αποκρύπτουν- ότι το Υπουργείο Υγείας έχει θέσει στη διάθεσή τους τα απαιτούμενα για τη συντήρηση των φαρμάκων, ειδικά ψυγεία του Ασκληπιείου Βούλας.

Κοντολογίς, η εταιρεία διαθέτει τα φάρμακα και το Ασκληπιείο τον απαιτούμενο μηχανισμό συντήρησής των. Το μόνο που απομένει και βάσει Νόμου επιβάλλεται να υπάρχει είναι το έγγραφο αίτημα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού προς την εταιρεία. Συνεπώς, το ερώτημα για το ποιος έχει αφήσει τους ασθενείς στην τύχη τους, επιστρέφεται.
Ο νοών νοείτω περί το ποιος επιδίδεται σε πολιτικά παιχνίδια... »

Διαβάστε ακόμη:

Ένας άπορος ασθενής ανάμεσα στα πυρά Άδωνι και ΜΚΙΕ