ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βορίδης: Θα έπεφταν κυβερνήσεις με τις αλλαγές στην Υγεία

Την έναρξη των εργασιών του 5ου Pharma & Health Conference, έκανε σήμερα σε κεντρικο ξενοδοχείο της Αθήνας, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Βορίδης: Θα έπεφταν κυβερνήσεις με τις αλλαγές στην Υγεία

«Τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, τέτοιου μεγέθους που σε άλλες εποχές θα έπεφταν κυβερνήσεις», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο συνέδριο το οποίο φέτος έχει ως θέμα «Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης».

Στο πλαίσιο της εξέλιξης των μεταρρυθμίσεων στον κλάδο της υγείας, ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε την έκδοση 49 υπουργικών αποφάσεων.

«Συνειδητοποίησα τι εννοούσαν όταν μου έλεγαν ότι αναλαμβάνω βαρύ και δύσκολο φορτίο» επεσήμανε ο κ. Βορίδης προσθέτοντας ότι ήδη είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην Υγεία. Παράλληλα αναγνώρισε τις αλλαγές που έχουν επιτευχθεί και υλοποιηθεί μέχρι τώρα στην υγεία, οι οποίες πριν τρία χρόνια δεν ήταν δυνατόν κανείς να φανταστεί ότι θα μπορούσαν να υλοποιηθούν.

Για την Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι δεν είναι μόνο το νομοθετικό κομμάτι σημαντικό χρειάζεται στελέχωση, τεχνολογία και εξοπλισμός αλλά είναι και απαραίτητος ο εξορθολογισμός του κόστους στην δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα προμηθειών, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε σχετική Υπουργική Απόφαση που θα βελτιώνει την εικόνα του περαιτέρω.

Ο υπουργός Υγείας κ. Μ. Βορίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το υπουργείο Υγείας σε ένα νοσοκομείο και αφορά την αυτονομία και τη διαχείριση του υγειονομικού υλικού.

Το Συνέδριο διοργανώνεται σ' ένα κομβικό σημείο για το ελληνικό σύστημα Υγείας καθώς η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η μείωση των δημοσίων δαπανών υγείας και η αδυναμία της Πολιτείας να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έχουν δημιουργήσει ένα βαλτώδες τοπίο όπου η Υγεία εξελίσσεται σε τροχοπέδη αντί για μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία της χώρας.

4ac08c62fb81d110f363f3731aa58178 XL 1