ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έλλειμμα στους Επιθεωρητές Υγείας

Χωρίς επιθεωρητές κινδυνεύει να μείνει το αντίστοιχο Σώμα του υπουργείου Υγείας. Παρ' ότι ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης όπως αναφέρει to vima.gr, έχει υπογράψει από τις 6 Αυγούστου την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων επιθεωρητών η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, εν τούτοις οι αρμόδιες υπηρεσίες υπουργείου Υγείας δεν έχουν μεριμνήσει για τη δημοσίευσή της στον Τύπο.

Έλλειμμα στους Επιθεωρητές Υγείας

Να σημειωθεί ότι στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) είναι καλυμμένη μόνο η μία στις τρεις προβλεπόμενες θέσεις.

Από τις 180 θέσεις που προβλέπονται έχουν καλυφθεί οι 61. Αν εξαιρεθούν 12 ελεγκτές, η σύμβαση των υπολοίπων λήγει στις 30 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάτω από την εποπτική «ομπρέλα των Επιθεωρητών, βρίσκονται περισσότερα από 130 δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, μονάδες αποκατάστασης, μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία και ινστιτούτα αισθητικής.

Τα τελευταία χρόνια οι επιθεωρητές είναι επίσης αρμόδιοι για ελέγχους σε εστιατόρια, καφετέριες και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.