ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μπασκόζος: Μπροστά στις εκλογές του ΙΣΑ

Το ιατρικό σώμα έχει υποστεί πολλαπλά χτυπήματα και ήττες τα τελευταία 3 χρόνια. Βασικά χαρακτηριστικά η απαξίωση των μισθωτών γιατρών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η φτωχοποίηση των αυτοαπασχολούμενων. Αυτό αναφέρει ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, υποψήφιος με το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών κ. Γιάννης Μπασκόζος, με αφορμή τις εκλογές των γιατρών στις 12 και 13 Οκτωβρίου.

Μπασκόζος: Μπροστά στις εκλογές του ΙΣΑ

Αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Μπασκόζος αναλυτικά:

«Κύριος υπεύθυνος της κατάστασης είναι οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι πολιτικές λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης που συμφώνησαν με την τρόικα. Η καταστροφική μείωση των δημόσιων δαπανών υγείας στο 4.5% του ΑΕΠ απομακρύνει συνεχώς τη χώρα από τις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Η υπερσυγκέντρωση του ιδιωτικού τομέα σε λίγα χέρια και η απομύζηση μεγάλου ποσοστού των δημόσιων και ιδιωτικών δαπανών υγείας, βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την ύπαρξη των αυτοαπασχολούμενων.

Σε αυτό το γενικό πλαίσιο η ανεπαρκής διοίκηση του ΙΣΑ φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών του ιατρικού σώματος. Η διοίκηση Πατούλη χαρακτηρίστηκε από έλλειψη συλλογικής λειτουργίας, αδιαφάνεια, προσωπική υπερπροβολή και δημοσιοσχεσίτικο συνδικαλισμό. Από τις «εποικοδομητικές» συζητήσεις με την task force μέχρι τις αγκαλιές με τους μνημονιακούς υπουργούς υγείας η απόσταση ήταν μικρή. Η μονοπαραταξιακή διοίκηση Πατούλη-ΔΗΚΙ και η μονοπαραταξιακή αντίληψη ολοκληρώθηκαν με την ανοιχτή σύμπλευση με το υπουργείο υγείας και τον κ Βορίδη. Τις τελευταίες μάλιστα προεκλογικές μέρες ξεπεράστηκαν και τα όποια όρια και έχουμε την ΔΗΚΙ να απευθύνεται στους γιατρούς μέσω εγγράφων που φέρουν την υπογραφή του ΙΣΑ.

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ ζητάει την ψήφο των γιατρών για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών και για να αλλάξουμε τα πράγματα σε ΙΣΑ-ΠΙΣ.

Στις προτεραιότητες μας είναι η πάλη για την αντιμετώπιση των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και καταστροφής της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της, αλλά και η αποτροπή της μονοπώλησης και της αφαίμαξης των δημόσιων πόρων από τις μεγάλες επιχειρήσεις υγείας. Από αυτά εξαρτάται η επιβίωση των αυτοαπασχολούμενων και η αξιοπρεπής αμοιβή των μισθωτών γιατρών.

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ δεσμεύεται και εγγυάται για την δημοκρατική λειτουργία του ΙΣΑ, μακριά από τακτικές προσωπικής προβολής και μονοπαραταξιακών αντιλήψεων.

Η ενότητα όλων των κλάδων των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων γιατρών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στο κοινωνικό αγαθό της υγείας για όλους και την αξιοπρεπή άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος αποτελούν πυξίδα για μας».

Διαβάστε ακόμη:

Πατούλης για εκλογές ΙΣΑ: Όχι σε πειραματισμούς

ΙΣΑ: Υπέρ της ιδιωτικής υγείας με αξιόμαχο δημόσιο φορέα

Μ. Βλασταράκος στο onmed: Το υπ. Υγείας καλλιεργεί το φόβο για τους γιατρούς

Πατούλης: Μεταρρύθμιση από μηδενική βάση - όχι στον μαρασμό του Έλληνα γιατρού