ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σχεδόν αναπόφευκτο να έρθει κρούσμα Έμπολα

«Η εισαγωγή κρούσματος Έμπολα είναι σχεδόν αναπόφευκτη όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι από τη στιγμή που εμφανιστεί κρούσμα, να περιορίσουμε τη διασπορά», τονίζει, η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Τζένη Κρεμαστινού

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σχεδόν αναπόφευκτο να έρθει κρούσμα Έμπολα

Εν τω μεταξύ η παγκόσμια κοινότητα συντονίζεται λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα.

Αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρμόδιες αρχές και είναι ενδεικτικό ότι στην Ισπανία, με την επιβεβαίωση ενός κρούσματος χρειάστηκε να εντοπισθούν - εξετασθούν 150 άτομα. «Η μεγάλη επιτήρηση είναι αυτή που καταπονεί το σύστημα αλλά είναι και ο μόνος τρόπος για να περιορίσουμε το φαινόμενο», σημειώνει η κ. Κρεμαστινού, στην «Καθημερινή της Κυριακής» τονίζοντας ότι χρειάζεται «γρήγορη ανίχνευση και γρήγορη διάγνωση».

Συμπερασματικά, ή ίδια επισημαίνει «ι ιός αυτός έχει ταχύτητα εξάπλωσης. Σεν είναι ένας εύκολος ιός Χρειάζονται πολύ περισσότερα μέτρα τοπικά στις χώρες όπου υπάρχει η επιδημία».

Προς το παρόν, η Ελλάδα έχει άβει τα μέτρα που συστήνουν ο ΠΟΥ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, ενώ ήδη έχει κάνει και ασκήσεις «ετοιμότητας» για τη διαχείριση ενδεχόμενου κρούσματος στο έδαφός της – η πιο πρόσφατη έγινε την Παρασκευή.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θ. Γιαννόπουλος: Καθοριστικό το ΚΕΕΛΠΝΟ στον Έμπολα – Άμεση ενίσχυση για το "Α. Φλέμιγκ"

Έμπολα: Αμφισβητούν τώρα την αποτελεσματικότητα της καραντίνας των 21 ημερών