ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα: Σύσταση Επιτροπής για δημιουργία Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Αλκοόλ

Επίσκεψη εργασίας, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και συγκεκριμένα, στη Μονάδα Απεξάρτησης Αλκοολικών- Τοξικομανών ''18 ΑΝΩ'', πραγματοποίησε η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Παπακώστα: Σύσταση Επιτροπής για δημιουργία Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Αλκοόλ

Η Υφυπουργός συζήτησε διεξοδικά για τα θέματα της Μονάδας με τον Διοικητή του ΨΝΑ Παύλο Θεοδωράκη, καθώς και με τον Συντονιστή- Διευθυντή Ψυχίατρο της Μονάδας Αλκοολικών, Φοίβο Τσακίρη.

Η Υφυπουργός επεσήμανε πως το Υπουργείο στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται για την απεξάρτηση των αλκοολικών και πρόσθεσε πως στις προθέσεις της είναι η σύσταση Επιτροπής, η οποία και θα αναλάβει να εκπονήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Αλκοόλ για τους Νέους (παιδιά-εφήβους), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.

Με αφορμή την επίσκεψή της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Διοικητή του ΨΝΑ, Παύλο Θεοδωράκη για το σχολείο της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών. Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον Διοικητή πως το Υπουργείο Υγείας και η ίδια προσωπικά, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του αμέσως.

Διαβάστε ακόμη:

Παπακώστα: 6 νέες μονάδες ΟΚΑΝΑ στην χώρα & επαναλειτουργία της μονάδας στα Τρίκαλα

Εθνικό Ίδρυμα Κωφών: Και η πρόνοια στο στόχαστρο των ιδιωτικών συμφερόντων

Διευκρινήσεις Παπακώστα για τα προσόντα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας