ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Και ο ΙΣΑ ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόφαση Βορίδη

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Μ. Βορίδη, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στο προσωπικό του νοσηλευτικού κλάδου να ασκεί μια σειρά από αρμοδιότητες που αποτελούν ιατρικές και όχι νοσηλευτικές πράξεις.

Και ο ΙΣΑ ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόφαση Βορίδη

Η απόφαση δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Ιατρικός Σύλλογφος Αθηνών επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:
«Θεωρούμε επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία ιατρικές πράξεις όπως η συνταγογράφηση φαρμάκων, η μέτρηση κεντρικής φλεβικής πίεσης ή η αξιολόγηση των ασθενών, να γίνονται από προσωπικό που δεν έχει την κατάλληλη επιστημονική επάρκεια. Δεν έχει κανένας Υπουργός το δικαίωμα να ικανοποιεί αιτήματα επαγγελματικών κλάδων του χώρου της Υγείας με μικροπολιτικά και όχι επιστημονικά κριτήρια, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Αναρωτιόμαστε, αν η προεκλογική περίοδος είχε μεγαλύτερη διάρκεια, θα επέτρεπε στους νοσηλευτές ακόμη και να χειρουργούν, με αντάλλαγμα μερικές εκατοντάδες ακόμη ψήφους; Ας αντιληφθούν όλοι ότι η υγεία των πολιτών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης».

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση ανάκληση της αλόγιστης και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, όπως τη χαρακτηρίζει, Υπουργικής Απόφασης του κ. Βορίδη, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Διαβάστε επίσης:

ΠΙΣ: Ζητά την ανάκληση της απόφασης για συνταγογράφηση από νοσηλευτές

Δικαίωμα συνταγογράφησης αποκτούν οι νοσηλευτές