ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η Κοινωνική Ασφάλιση παραμένει τελικά στο υπουργείο Εργασίας

Στο υπουργείο Εργασίας παραμένει τελικά το χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Ασφάλισης και δεν έρχεται στο υπουργείο Υγείας, όπως είχε αρχικά ακουστεί.

Η Κοινωνική Ασφάλιση παραμένει τελικά στο υπουργείο Εργασίας

Στην σκέψη αυτή, οδηγήθηκαν μέλη της κυβέρνησης (και ειδικότερα οι υπουργοί Υγείας, Εργασίας κ.κ. Π. Κουρουμπλής, Π. Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημ. Στρατούλης και ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου) καθώς τα αιτήματα των συνδικαλιστών ήταν πολλά και επιτακτικά στο να παραμείνει τελικά τομέας στο υπουργείο Εργασίας.

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας παρών ήταν και ο νέος αναπληρωτής Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Ημερησίας, για το θέμα αυτό, συμφωνήθηκε να ενημερωθεί άμεσα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ώστε να ανακληθεί το Π.Δ. 24/2015 (ΦΕΚ 20/27.01.2015) με το οποίο η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων «μεταφέρεται» ως σύνολο υπηρεσιών με τις αρμοδιότητες, όργανα, θέσεις και προσωπικό και τους εποπτευόμενους φορείς στο υπουργείο Υγείας.

Να σημειωθεί ότι οι Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες των υπαλλήλων του υπουργείου και των Ταμείων είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, τις οποίες ανέστειλαν μετά την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου. Για την εξασφάλιση συνέχειας στη διοίκηση και στο έργο των Ταμείων, ο Δ. Στρατούλης διεμήνυσε ότι θα γίνουν μόνο όσες αλλαγές κριθούν αναγκαίες και, σε κάθε περίπτωση, σε συνεννόηση με τους θεσμικούς φορείς ανά τομέα.

Διαβάστε ακόμη:

Κουρουμπλής για Βορίδη: Φεύγει ένας Πατρίκιος και έρχεται ένας Πληβείος

Σαν έτοιμοι από καιρό, οι 3 ισχυροί άνδρες της Υγείας πιάνουν από σήμερα δουλειά