ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η Πετρούλα Σαρτζετάκη επικεφαλής της ΕΠΥ - προσωπική επιλογή του Παν. Κουρουμπλή

Ένα εντελώς φρέσκο, άφθαρτο και διαφορετικό πρόσωπο αναλαμβάνει τα ηνία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, μιας Επιτροπής που άφησε την σφραγίδα της οσμής σκανδάλων τα προηγούμενα χρόνια.

Η Πετρούλα Σαρτζετάκη επικεφαλής της ΕΠΥ - προσωπική επιλογή του Παν. Κουρουμπλή

Πρόκειται για την κυρία Πετρούλα (ή Πάτυ ) Σαρτζετάκη, την νεαρή κόρη του τέως προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σαρτζετάκη η οποία αποτελεί προσωπική επιλογή του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η κυρία Σαρτζετάκη είναι νομικός, μιλάει τρεις γλώσσες και η τοποθέτησή της αποτελεί σίγουρα μία έκπληξη στο εξαιρετικά δύσκολο και δυσεπίλυτο κομμάτι των προμηθειών υγείας, το οποίο έχει συνδέσει κατά καιρούς το όνομά του με ατασθαλίες και σκάνδαλα. Επιπλέον η νεαρή κυρία Σαρτζετάκη δεν έχει δοκιμαστεί στην σκληρό χώρο των δημόσιων οργανισμών και για τον λόγο αυτό ίσως, αξίζει να δώσουμε προσοχή. Άλλωστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν αανφερθεί άπειρες φορές στην ανάγκη για να παταχθεί η διαφθορά με κάθε τρόπο.

Να θυμίσουμε ότι οι προηγούμενες πρακτικές του πρώην προέδρου της ΕΠΥ κ. Χρήστου Γιάνναρη, ο οποίος επέμενε να εφαρμόσει το μοντέλο ενός μειοδότη, δημιούργησαν τεράστια ένταση στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες προχώρησαν σε προδικαστικές ενστάσεις και ασφαλιστικά μέτρα αναφορικά με 3 διαγωνισμούς για δραστικές ουσίες.

Η τακτική αυτή της ΕΠΥ, είχαν υποστηρίξει οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ τον περασμένο Δεκέμβριο, εξωθούν στα άκρα τον κλάδο, απειλώντας μάλιστα ξεκάθαρα τη βιωσιμότητα της ελληνικής παραγωγής. Ειδικότερα, όπως είχαν καταγγείλει οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ, η εύνοια που δείχνει η ΕΠΥ σε ξένες εταιρείες όχι μόνο ακυρώνει την ελληνική παραγωγή αλλά ταυτόχρονα παρακάμπτει ακόμη και επίσημους κρατικούς οργανισμούς όπως ο ΠΟΥ και η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

Να σημειώσουμε ότι οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες είχαν προχωρήσει σε προδικαστικές ενστάσεις προς την ΕΠΥ, ενώ είχαν ξεκινήσει και το «χορό» των ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να προσβάλουν τους 3 διαγωνισμούς με τις δραστικές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη:

Διαγωνισμοί ΕΠΥ στο ΕΣΥ: Οσμή μεγάλου σκανδάλου καταγγέλλει η ΠΕΦ

Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες στέλνουν την ΕΠΥ στη Δικαιοσύνη για τους διαγωνισμούς της δραστικής

Η φαρμακοβιομηχανία διεκδικεί δεσπόζουσα θέση στο ΕΣΠΑ: Γιατί η κυβέρνηση αργεί να τη στηρίξει;