ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παρέμβαση Κουρουμπλή στο υπ. Εθν. Άμυνας για δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη

Όλα τα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κρήτης θα συγκαλέσει εντός του Μαΐου ο υπουργός Υγείας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να περάσει το μήνυμα  πως σε καμία περίπτωση η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να αισθάνεται ότι υπάρχει έλλειμμα δομών σε σχέση με την Αθήνα.

Παρέμβαση Κουρουμπλή στο υπ. Εθν. Άμυνας για δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη

Αυτό τόνισε την Κυριακή ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπου και ενημερώθηκε για τα αιτήματά του με κύρια αυτά της υποστελέχωσης και της κατασκευής παιδιατρικού νοσοκομείου.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας για την επίλυση γραφειοκρατικών συστημάτων που καθυστερούν τις προσλήψεις γιατρών, ζητώντας από τους ιατρικούς συλλόγους να καταθέσουν σχετικές προτάσεις επί του θέματος.

"Δεν θα υποσχεθώ το άνοιγμα άλλου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη αλλά το θέμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου θα το δούμε με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο γιατί αυτή η πόλη το δικαιούται", είπε ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού υγείας Ανδρέα Ξάνθου, διοικητών νοσοκομείων, εκπροσώπων εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα, εκπροσώπων συλλόγων ασθενών καθώς και με αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτές.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, είχε τεθεί στον υπουργό το θέμα της δημιουργίας Παιδιατρικού Νοσοκομείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του υπουργείου Άμυνας. "Ζήτησα από τους νέους διοικητές των ΥΠΕ να υποβάλουν αίτημα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και προσωπικά θα ασχοληθώ με το θέμα και θα επισκεφθώ τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Νομίζω ότι ο Πάνος Καμένος θα κατανοήσει την ανάγκη να παραχωρηθεί αυτός ο χώρος και να συνεννοηθούμε και με την Περιφέρεια και να δούμε αν προλαβαίνουμε στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ υπάρξει αυτή η δυνατότητα", δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Κλείνοντας, τόνισε ότι το ύφος και ήθος της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας προδιαθέτει για μια νέα περίοδο καλόπιστης συνεργασίας με αμοιβαίο σεβασμό στους θεσμικούς φορείς του χώρου.