ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΚΑΒ: Παρέμβαση Κουρουμπλή για τα καύσιμα των ασθενοφόρων - θα συνδράμουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις

Την παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές, καθώς αρκετά βενζινάδικα δεν δίνουν πίστωση στο ΕΚΑΒ προκειμένου να εφοδιασθούν τα ασθενοφόρα του, ζήτησε την Τρίτη ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Νίκος Παπαευσταθίου.

ΕΚΑΒ: Παρέμβαση Κουρουμπλή για τα καύσιμα των ασθενοφόρων - θα συνδράμουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις

Μάλιστα οι δύο άνδρες του υπουργείου, τόσο ο υπουργός κ. Παν. Κουρουμπλής όσο και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Ανδρέας Ξανθός, διαβεβαίωσαν τον κ. Παπαευσταθίου, ότι θα συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να διασφαλιστεί το ζήτημα και να μην υπάρξει πρόβλημα και τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, ότι τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί προς ώρας, με τον ανεφοδιασμό των ασθενοφόρων, είναι μικρά και αφορούν στην επαρχία περισσότερο και λιγότερο στην Αττική. Οι περιοχές που εμφανίζουν πρόβλημα είναι η Θεσσαλία και η Ανατολική Θράκη.

Στην Αθήνα, αυτό που συμβαίνει, είναι ότι αφενός ορισμένα βενζινάδικα ζητούν μετρητά και δεν δίνουν πίστωση αλλά ως δημόσια υπηρεσία δεν πληρώνουμε με μετρητά, τονίζει ο κ. Παπαευσταθίου, αφετέρου κάποια άλλα βενζινάδικα, εφοδιάζουν τα ασθενοφόρα με 20 λίτρα αντί για 50 λίτρα.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ επίσης, έχει έρθει σε συνεννόηση και με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου πολλά ασθενοφόρα να εφοδιάζονται από τα πρατήρια της ΕΛΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη:

Η ΠΕΦ δηλώνει «Εθνική Ελλάδος» στηρίζοντας την Δημόσια Υγεία την ώρα της κρίσης

ΠΦΣ: Ύψιστη προτεραιότητα, η επάρκεια της αγοράς με φάρμακα