ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έρχονται 3.100 προσλήψεις στην Υγεία μέχρι τον Σεπτέμβριο

Στον πάγο έχουν μπει προς το παρόν όλα τα σχέδια της κυβέρνησης για προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού.

Έρχονται 3.100 προσλήψεις στην Υγεία μέχρι τον Σεπτέμβριο

Ο μόνος τομέας που αναμένεται να εξαιρεθεί είναι αυτός της Υγείας. Οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τόσο πολλές που οι επιπλέον προλήψεις είναι πλέον επιτακτικές.

Ωστόσο, από τις 4.500 μόνιμες προσλήψεις που σχεδίαζε η κυβέρνηση θα περιοριστεί στις 1.100.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υπουργού υγείας, Π. Κουρουμπλή, και του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χρ. Βερναδάκη, και στην οποία αποφασίστηκε να δρομολογηθούν οι 1.100 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Προτεραιότητα στις ειδικότητες έχουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και ακολουθούν το παραϊατρικό προσωπικό και οι διοικητικοί.

Το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί εάν οι διορισμοί θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ είτε από τους επικουρικούς καταλόγους.

Και 2.000 εποχικοί μέσω ΕΣΠΑ

Παράλληλα, με το μόνιμο προσωπικό θα τρέξουν και διαγωνισμοί για εποχικό προσωπικό με σκοπό την ενίσχυση του κλάδου της Υγείας με 2.000 άτομα.

Οι εν λόγω προσλήψεις θα γίνουν μέσω εξειδικευμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αφορούν 24μηνες συμβάσεις απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη υποβάλει σχετική πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία γνωστοποίησε και στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.

Συνολικά μέσω του προγράμματος αυτού αναμένεται να προσληφθούν 13.000 εποχικοί σε βάθος 6 χρόνων. Οι θέσεις αφορούν ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Όσοι προσληφθούν θα καλύψουν θέσεις σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, ΕΚΑΒ και ΕΟΠΥΥ.