ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κουρουμπλής: Παρά τις δυσκολίες μπορούν να γίνουν πράγματα στο χώρο της Υγείας

Την επιθυμία του να παραμείνει στο υπουργείο Υγείας εξέφρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς είναι ο χώρος ο οποίος του δίνει τη δυνατότητα να παράγει το μυαλό του έργο, όπως είπε.

Κουρουμπλής: Παρά τις δυσκολίες μπορούν να γίνουν πράγματα στο χώρο της Υγείας

Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», δήλωσε πως παρά τις δυσκολίες μπορούν να γίνουν πράγματα στο χώρο της υγείας.

«Θεωρώ ότι ο χώρος που μου δίνει δυνατότητα να παράγει το μυαλό μου έργο είναι ο χώρος της υγείας» ανέφερε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να είμαι επί παντός επιστητού ικανός».

Σημείωσε δε πως δεν θα ήθελε να πάει σε ένα υπουργείο, στο οποίο κάνουν «κουμάντο σύμβουλοι» χωρίς να έχει άποψη ο υπουργός.

Σε άλλη συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο ΕΣΥ και στο πώς μπορεί να στηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας σε καλύτερη βάση.

«Το ΕΣΥ έγινε ένα γερασμένο σύστημα διότι ο κόσμος που το υπηρετεί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κουραστεί. Δεν είναι απλό πράγμα να δουλεύεις ως νοσηλευτής, ούτε να είσαι τραυματιοφορέας. Θέλει ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού» δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας.

«Αν θέλουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να το νοικοκυρέψουμε, να το οργανώσουμε, να μην έχει σπατάλες, να έχει διαφάνεια, να έχει αποτελεσματικότητα και να έχει και ποιότητα. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να γίνουν. Χωρίς να χρειάζονται πάρα πολλά λεφτά, μπορεί να στηθεί το σύστημα σε καλύτερη βάση. Το σύστημα έχει γεράσει» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Εμείς ξεκινήσαμε με δύο πράγματα. Πρώτον, προσπαθήσαμε να αιμοδοτήσουμε το σύστημα με μόνιμο προσωπικό. Η πρώτη έγκριση για φέτος είναι 4.500 στελέχη, αλλά θέλει κάποιο χρόνο γιατί γίνονται όλα μέσω ΑΣΕΠ. Αν κάθε χρόνο προσλαμβάνουμε 4.500 στελέχη για τα επόμενα 3-4 χρόνια, τότε είναι βέβαιο ότι το σύστημα θα έχει αιμοδοτηθεί επαρκώς».

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μηχανογράφησης και ηλεκτρονικής διασύνδεσης του συστήματος, για το οποίο σημείωσε ότι «το βρήκαμε σε τραγική κατάσταση», δεν λειτουργεί ο χάρτης υγείας, ενώ πάνω από 15-20 συστήματα πληροφορικής δεν συνομιλούν μεταξύ τους.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Θα συνεχίσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην ηλεκτρική καρέκλα του υπ. Υγείας; Τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις