ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χρ. Κέλλας: Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί νέα γενιά συμβασιούχων

Το κομματικό κράτος ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει για ακόμη μία φορά ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός σχετικά με τις ατομικές συμβάσεις έργου/ παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης σε δημόσια νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες, τονίζοντας, ότι ο υπουργός, δημιουργεί νέα γενιά συμβασιούχων.

Χρ. Κέλλας: Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί νέα γενιά συμβασιούχων

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κέλλα έχει ως εξής:

“Οι ατομικές συμβάσεις, που προβλέπει η τροπολογία του Υπουργού Υγείας για τα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας, μόνο σύγχυση και αναστάτωση προκαλούν στην αγορά χωρίς φυσικά να επιλύουν προβλήματα.

Ο ισχυρισμός ότι η απασχόληση μέσω ατομικών συμβάσεων έργου – παροχής υπηρεσιών , καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης συνεπάγεται μικρότερο κόστος για τα δημόσια νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες σε σύγκριση με τις οργανωμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι αβάσιμος. Οι επιχειρήσεις αυτές παρέχουν υψηλού επιπέδου και τεχνικών απαιτήσεων υπηρεσίες, έχουν επενδύσει σε διοικητικές δομές, σε τεχνικό προσωπικό, εξασφάλιση χρηματοπιστωτικών μέσων, προμήθεια και διαχείριση υλικών και μηχανημάτων.

Επί πλέον με τις ατομικές συμβάσεις δεν διασφαλίζεται η τήρηση αυστηρών τεχνικών προδιαγραφών ποιότητας (πιστοποιήσεις ISO, ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης, άρτιος μηχανολογικός εξοπλισμός, πιστοποιημένα και ασφαλή για την υγεία αναλώσιμα υλικά), δεν λαμβάνεται πρόνοια για την εξασφάλιση ειδών ιματισμού και ατομικής προστασίας και ούτε διασφαλίζεται ο έλεγχος και η πιστοποίηση της ποιότητος των εκτελεσθέντων εργασιών.

Είναι προφανές ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα γενιά συμβασιούχων, οι οποίοι με την ελπίδα της μονιμοποίησης θα περιέλθουν σε ομηρία και θα αποτελούν εκλογική τους πελατεία.
Το κομματικό κράτος «ΣΥΡΙΖΑ» σε όλο του το μεγαλείο.”

Διαβάστε ακόμη:

Καμία ανανέωση στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους 5μηνίτες των νοσοκομείων της Αττικής