ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Διευκρινήσεις Πολάκη, για το εργοστάσιο πλάσματος, μία σύμβαση επί κυβερνήσεως Σημίτη

Διευκρινήσεις Πολάκη, για το εργοστάσιο πλάσματος, μία σύμβαση επί κυβερνήσεως Σημίτη

Διευκρινήσεις για το εργοστάσιο κλασματοποίησης πλάσματος, το οποίο εδώ και χρόνια δεν έχει παραληφθεί από Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε βουλευτές του Ποταμιού.

Να σημειωθεί, ότι η σύμβαση για την κατασκευή του εν λόγω εργοστασίου υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 1999 επί κυβέρνησης Σημίτη. «Τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εργάζονται καθημερινά με σκοπό να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα σπατάλης εκατομμυρίων ευρώ και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που στοχοποιούνται καθημερινά από μερίδα των ΜΜΕ και τους γνωστούς κύκλους της διαπλοκής.», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση». 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στις παρυφές των ορίων της γελοιότητας και σαφώς εντός των ορίων του εμπαιγμού της κοινής γνώμης κινείται η ανακοίνωση των βουλευτών του Ποταμιού κ.κ. Ψαριανού, Αμυρά, Δανέλλη και Μπαργιώτα, σχετικά με το εργοστάσιο κλασματοποίησης πλάσματος, σε ιστότοπο ο οποίος ασχολείται με τις δραστηριότητες των βουλευτών.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η σύμβαση για την κατασκευή του εν λόγω εργοστασίου υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 1999 (κυβέρνηση Σημίτη), οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2000 (κυβέρνηση Σημίτη) και αποπερατώθηκαν το Σεπτέμβριο του 2002 (κυβέρνηση Σημίτη). Έκτοτε το εργοστάσιο δεν έχει παραληφθεί από Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Δηλαδή δεν παραλήφθηκε τα τελευταία 2 χρόνια της κυβέρνησης Σημίτη, δεν παραλήφθηκε την 5ετία της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν παραλήφθηκε στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, δεν παραλήφθηκε κατά τη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, δεν παραλήφθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά φυσικά για όλα φταίει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κυβερνά 15 μήνες και πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατέχει τη θέση αυτή από τον Οκτώβριο του 2015, δηλαδή 7 μήνες. Λογικό...

Είναι τόσο το μένος τους εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, που δεν σκέφτηκαν καν γιατί δεν έχει παραληφθεί τόσα χρόνια από το ΕΚΕΑ. Την απάντηση θα δώσει ο εμπειρογνώμονας, ο οποίος έχει ήδη επισκεφθεί το εργοστάσιο και το πόρισμα του οποίου αναμένεται στο επόμενο διάστημα. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και το πόρισμα της έρευνας του ΣΕΥΥΠ, η οποία είχε διαταχτεί από τον πρώην υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εργάζονται καθημερινά με σκοπό να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα σπατάλης εκατομμυρίων ευρώ (το συγκεκριμένο έργο κόστισε 11 εκατ. ευρώ), σε έργα τα οποία δεν παραδίδονται ποτέ. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που στοχοποιούνται καθημερινά από μερίδα των ΜΜΕ και τους γνωστούς κύκλους της διαπλοκής». 

BEST OF NETWORK

Συντάξεις Νοεμβρίου 2020: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Τζάνι Ροντάρι: 100 χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα παιδικών βιβλίων

Καιρός: «Ανοιξιάτικη» η Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας - Πού και πότε θα βρέξει

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Έτσι θα φοράμε μάσκα στα καταστήματα εστίασης

Εκλογές ΗΠΑ: Σε ήρεμο κλίμα αλλά με εξάρσεις το debate Τραμπ - Μπάιντεν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πραγματοποιήθηκε η γιγάντια πληρωμή των 698 εκατ. ευρώ σε 539.691 δικαιούχους (pics)

Συντάξεις Νοεμβρίου 2020: Από σήμερα οι πληρωμές συντάξεων και αναδρομικών

Πρόταση μομφής: Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ψηφοφορία για Σταϊκούρα – Όλο το παρασκήνιο

Κορονοϊός: «Μαύρη» πρόβλεψη για τα κρούσματα - Ίσως φτάσουν και τα 2.000 ημερησίως

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς θα μετακινηθείτε μετά τις 00:30 - Τα έγγραφα

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποιοι και πόσα κερδίζουν από το «πάγωμα» του φόρου

Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει για όσους βγήκαν σε αναστολή - Πώς θα το λάβετε