ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νέο ΔΣ στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Πρόκληση της ηγεσίας του υπ. Υγείας να αντικαταστήσει συνεργάτη του Παν. Κουρουμπλή

Αντικαταστάθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όλο το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, το βράδυ της Πέμπτης (κατά την συνήθη τακτική του υπουργείου Υγείας να εκδίδει ανακοινώσεις τις βραδινές ώρες).

Νέο ΔΣ στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Πρόκληση της ηγεσίας του υπ. Υγείας να αντικαταστήσει συνεργάτη του Παν. Κουρουμπλή

Προκλητικό πάντως μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος το γεγονός, ότι η κυρία Ευσταθία Πανοτοπούλου σύζυγος του Αλέκου Φλαμπουράρη παραμένει στην θέση της, ενώ ο κ. Μπάμπης Κουνέλης, επιλογή και σύμβουλος του πρώην υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, έχει αντικατασταθεί.

Όπως προκύπτει από το νέο ΔΣ έχουν αντικατασταθεί ο αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Γιαννάκης, Δικηγόρος Παρ' Αρείω καθώς και τα μέλη κ. Δημήτριος Μπίτας, Οικονομολόγος MSc, κ. Χαράλαμπος Κουνέλης, υπάλληλος της Βουλής, ενώ αντικαταστάθηκε και η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κυρία Σταυρούλα Κόκκιζα.

Αναλυτικά το νέο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ως εξής:

1. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, Χειρουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος και πρόεδρος, με αναπληρωτή του τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο, κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας υγείας (ΕΣΔΥ).

2. Αλέξιος Μπένος, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος, να αναπληρωτή του τον Αντώνιο Κούτη, διδάκτορα κοινωνικής ιατρικής, Διευθυντή του ΕΣΥ του τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Κρήτης.

3. Μαρία Καντζανού, ιατρός βιοπαθολόγος, επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Παπαρίζο, ιατρό δερματολόγο- αφροδισιολόγο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».

4. Ευσταθία Πανοτοπούλου, μοριακή ιολόγος, Διευθύντρια Ιολογίας στο Αντικαρκινικό- Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Αγάπιο Τερζίδη, παιδίατρο, πανεπιστημιακό υπότροφο Ε.Κ.Π.Α., εποπτεύοντα σπουδών του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας»,.

5. Ουρανία Δαφνή, Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας στο ΕΚΠΑ, τακτικό μέλος, με αναπληρωτρία της τη Δήμητρα Καββαθά Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α΄ Ε.Σ.Υ. της Δ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ.

6. Άγγελος Δοκόπουλος, δικηγόρος Αθηνών, τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αθηνά Φαραζή, δικηγόρο Αθηνών.

7. Μαρία Μιχάκου, τακτικό μέλος, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων Νομικών Προσώπων, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας με αναπληρώτριά της τη Θεοδώρα Σταύρου, Προϊσταμένη του τμήματος μεταδοτικών και μη μεταδοτικών νοσημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας (εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας) .

8. Δημήτριος Κουντουράς, τακτικό μέλος- εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Καραΐσκο.

9. Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, τακτικό μέλος, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο.

Η παραπάνω σύνθεση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο ότι αυτός ο πολύ σημαντικός για τη Δημόσια Υγεία φορέας, θα προχωρήσει με σταθερά και αξιόπιστα βήματα στη διοικητική, θεσμική, λειτουργική και επιστημονική αναβάθμισή του, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Διαβάστε ακόμη:

Κρίση ΚΕΕΛΠΝΟ: Στο ΣτΕ ο Αθαν. Γιαννόπουλος - Τα μέλη του ΔΣ καλούνται να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους