ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν υπάρχει προηγούμενο: Τοποθετήθηκε ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς να ενημερωθεί ο απερχόμενος

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας (Υπουργός, Α. Ξανθός, αν. Υπουργός Π. Πολάκης και ΓΓΔΥ, Γ. Μπασκόζος), ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του την Τρίτη, ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ. 

Δεν υπάρχει προηγούμενο: Τοποθετήθηκε ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς να ενημερωθεί ο απερχόμενος

Αφού προηγήθηκε σύντομη ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παρουσίασε το νέο πρόεδρο στο προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η προτεραιότητα της νέας Διοίκησης θα είναι να υπάρχει ένα κλίμα καλής συνεργασίας με το επιστημονικό προσωπικό αλλά και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του φορέα έτσι ώστε το ΚΕΕΛΠΝΟ να επιτελέσει με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τον πολύ κρίσιμο ρόλο του στη Δημόσια Υγεία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι κατά την τελετή παραλαβής παράδοσης δεν είχε ενημερωθεί ο απερχόμενος πρόεδρος καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο. Και όλα αυτά, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο κ. Γιαννόπουλος κατά της απόφασης Πολάκη.

Η πολιτική ηγεσία ανέφερε στους εργαζόμενους ότι η κατεύθυνση που έχει δοθεί στη νέα Διοίκηση είναι να υπάρχει θεσμική, διοικητική και λειτουργική εξυγίανση του φορέα, έτσι ώστε το ΚΕΕΛΠΝΟ, ξεπερνώντας τις παθογένειες του παρελθόντος, να μπορέσει να ανταποκριθεί στο βασικό σκοπό του που είναι η πρόληψη και η προστασία της Δημόσιας Υγείας, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και σημειώνεται ακόμη: «Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι τα τρία κρίσιμα εργαλεία για την επίτευξη αυτού του στόχου θα πρέπει να είναι η Διαφάνεια, η Αξιοκρατία και η Επιστημονική Τεκμηρίωση.

Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται η νέα Διοίκηση να επιδοθεί σε «κυνήγι μαγισσών», ούτε υπάρχει η πρόθεση συνολικής ενοχοποίησης του προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ για θέματα που ήδη έχει ξεκινήσει διαχειριστικός έλεγχος και για υποθέσεις που έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ευχαρίστησε τον υπουργό για την εμπιστοσύνη του και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ που προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία στην περίοδο αυτή που στην κοινωνικοοικονομική κρίση προστίθεται η πρόκληση από την παραμονή στη χώρα μας δεκάδων χιλιάδων μεταναστών σε αντίξοες συνθήκες.
Ο καθηγητής κ. Ρόζενμπεργκ ζήτησε την πιο μεγάλη επαγρύπνηση και την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Διαβάστε ακόμη:

Σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην τοποθέτηση του νέου προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ