ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οι Γενικοί Ιατροί, μιλούν για «έλλειμμα δημοκρατίας» από την πλευρά του υπ. Υγείας και του ΚΕΣΥ

Την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και το ΚΕΣΥ κατηγορούν τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής, διότι όπως αναφέρουν, επέβαλαν ακόμη και Συντονιστές άσχετους ως προς το αντικείμενο, αναφορικά δηλαδή με την εκπαίδευση των γιατρών για την Ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής.

Οι Γενικοί Ιατροί, μιλούν για «έλλειμμα δημοκρατίας» από την πλευρά του υπ. Υγείας και του ΚΕΣΥ

Κάνουν λόγο δε, για έλλειμμα δημοκρατίας από την πλευρά του υπουργείου και του ΚΕΣΥ.

Ειδικότερα, τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως διάβασαν «με έκπληξη και θλίψη το νέο ολίσθημα του Υπουργείου Υγείας» το οποίο και ουσιαστικά ακυρώνει τις θέσεις και τις προτάσεις της ΕΛΕΓΕΙΑ πάνω στο λεπτό αυτό ζήτημα.

Οι Γενικοί Γιατροί επισημαίνουν ότι ήταν η ΕΛΕΓΕΙΑ που εισήγαγε τον Συντονισμό Εκπαίδευσης των Ειδικευομένων Γενικής Ιατρικής στη Ελλάδα. Ωστόσο, σήμερα όπως λένε, βλέπουν “το ΥΥΠ και το ΚΕΣΥ να αγνοούν επιδεικτικά τις προτάσεις τους για τις θέσεις των Γενικών Συντονιστών, αλλά και κραυγαλέες παραβάσεις της ίδιας της υπουργικής απόφασης του Συντονισμού”.

Είναι ενδεικτικό άλλωστε πως σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά οι γιατροί, κανείς από τους διορισθέντες Γενικούς Ιατρούς ΕΣΥ δεν διαθέτει όχι μόνο διδακτορική διατριβή αλλά ούτε καν κάποια μεταπτυχιακή εκπαίδευση, ενώ κάποιοι δεν έχουν ούτε τον βαθμό του Δ/ντή ΕΣΥ. Παράλληλα, δε, καταγγέλλουν πως για τον συντονισμό των Ιονίων Νήσων επιλέχθηκε Ιατρός που υπηρετεί στην... Εύβοια!

Η ΕΛΕΓΕΙΑ προειδοποιεί πάντως πως απέναντι σε αυτό το “έλλειμα δημοκρατίας”, όπως το χαρακτηρίζει, εκείνη θα αγωνιστεί “εναντίον των παραγοντίσκων που επέβαλαν την καθιέρωση Συντονιστών ασχέτων προς το αντικείμενο και μάλιστα, πολλών από αυτούς ήδη παράτυπα διορισμένων ως μελών των εξεταστικών επιτροπών της ειδικότητος”.