ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Με εκπροσώπους του νοσοκομείου Ρόδου συναντήθηκε ο βουλευτής Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας προχωρεί στη στελέχωση του νοσοκομείου της Ρόδου εξέφρασε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, ύστερα από συνάντηση που είχε με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, Κατερίνα Χατζηστρατή, εκπροσώπους των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και στελεχών του διοικητικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Με εκπροσώπους του νοσοκομείου Ρόδου συναντήθηκε ο βουλευτής Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνάντηση τονίστηκαν τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό για την ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου, που ήδη έχουν αποδώσει καρπούς.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε για την έναρξη της τοποθέτησης και της ανάληψης υπηρεσίας του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των 21 ατόμων που προσλήφθηκαν μέσω των προκηρύξεων 4Κ και 5Κ/2015. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σήμερα εφημερεύουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 13 συνολικά ειδικευμένοι ιατροί και 17 ειδικευόμενοι, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2014 που εφημέρευαν 7 ειδικευμένοι ιατροί και 18 ειδικευόμενοι.

Επίσης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η πρόσληψη άλλων 31 ατόμων νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, που θα ενισχύσουν περαιτέρω το στελεχιακό προσωπικό του νοσοκομείου.

Ολοκληρώνεται ακόμα η διαδικασία για την πρόσληψη 14 μόνιμων ιατρών, ενώ μόλις πρόσφατα προσλήφθηκαν άλλοι 4 επικουρικοί ιατροί, δίνοντας λύσεις σε σημαντικά προβλήματα του νοσοκομείου.

Ακόμη, με απόφαση του υπουργείου Υγείας παρατάθηκε για ένα ακόμη χρόνο η θητεία 19 επικουρικών ιατρών και 2 φαρμακοποιών που ήδη υπηρετούν στο νοσοκομείο. Όλες αυτές οι προσλήψεις βοηθούν στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων υποστελέχωσης του νοσοκομείου τα οποία ακόμη είναι υπαρκτά και επιδεινώθηκαν δραματικά, ιδιαίτερα μετά το 2010.

Ο κ. Σαντορινιός ανέφερε ότι «υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις του νοσοκομείου και ιδιαίτερα σε αυτές πριν την κρίση, οι οποίες αντί να ασκήσουν μια πολιτική προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κάλυπταν τις ανάγκες με προγραμματικές συμβάσεις με τοπικούς φορείς».

Επίσης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε ότι ακόμα και τώρα η ψυχή του νοσοκομείου είναι οι εργαζόμενοί του, που με αυταπάρνηση και πολλά προβλήματα κάνουν το μέγιστο δυνατό για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες του νησιού, αλλά και στους επισκέπτες και στους κατοίκους της Περιφέρειας. «Το νοσοκομείο της Ρόδου δεν χαρίστηκε στο ροδιακό λαό, ήταν αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να προστατέψει τους νησιώτες και τους επισκέπτες και είμαστε υποχρεωμένοι να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού» τόνισε.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως η ανάγκη ανανέωσης του ιατρικού εξοπλισμού και η ανάγκη ίδρυσης νέων μονάδων, όπως αυτή της Μονάδας Νεογνών.

Επίσης, συζητήθηκαν τα οικονομικά ζητήματα του νοσοκομείου και ο βουλευτής δεσμεύτηκε να κάνει παρέμβαση προς το υπουργείο για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Αποχωρώντας, ο κ. Σαντορινιός συνεχάρη τη διοικήτρια του νοσοκομείου, τους ιατρούς, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί.