ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ικανοποίηση προμηθευτών για την ομαλή ροή της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας έχει δώσει εντολή προς τους διοικητές του ΕΣΥ να πληρώνουν σε τακτά διαστήματα τους προμηθευτές, εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων) κ. Παύλος Αρναούτης, σημειώνοντας ότι οφείλουμε να παραδεχθούμε πως μετά από πολύ καιρό, ομαλοποιείται η ροή των πληρωμών από τα νοσοκομεία και μακάρι να συμβεί το ίδιο και από τον ΕΟΠΥΥ. 

Ικανοποίηση προμηθευτών για την ομαλή ροή της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Το γεγονός αυτό, συνεχίζει, αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να επιλύσει βασικά ζητήματα τα οποία μας απασχολούν, ένα από τα οποία είναι η έλλειψη ρευστότητας η οποία έχει στεγνώσει κυριολεκτικά στις επιχιερήσεις.

Έτσι, μετά από καιρό, βλέπουμε στην πράξη, την ομαλή ροή των πληρωμών, με τα 500 εκατ. ευρώ που πληρώνουν το διάστημα αυτό (και συγκεκριμένα τις τελευταίες 15 ημέρες) οι διοικητές των νοσοκομείων, τονίζει ο κ. Αρναούτης.

Να θυμίσουμε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει ότι μέχρι τέλος του έτους θα αποπληρώσει συνολικά τους προμηθευτές, με το ποσό του 1,2 δις ευρώ. Σημαντική είναι και η εξέλιξη, ότι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 67 εκατ. ευρώ, αναφέρει ο συνομιλητής μας.

Οι οφειλές των προμηθευτών ανέρχονται συνολικά σε 1,2 δις ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ αναφέρει πως μετά από συνάντηση που είχε χθες, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, γίνεται σαφές, ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα έχουν αποπληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015 με προσδοκία να έχουν αποπληρωθεί σύντομα και οι οφειλές των υπόλοιπων μηνών του 2015.

Ένα άλλο θέμα που συζήτησαν χθες Πέμπτη ο κ. Αρναούτης με τον κ. Πολάκη, είναι και το θέμα των προμηθειών με το επίμαχο νομοσχέδιο να ετοιμάζεται από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Πρέπει να γίνουν δραστικές αλλαγές, σημειώνει στο onMed ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ κ. Αρναούτης, τόσο στο θέμα των προμηθειών όσο και στην λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πάντως, έχει δεσμευτεί πως θα δώσει το σχετικό κείμενο για διαβούλευση.

Τέλος, ένα άλλο ζήτημα που ετέθη αναλυτικά χθες, είναι και το ζήτημα με τα επιθέματα, καθώς η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καθόρισε τιμές πολύ χαμηλές ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και ελλείψεις σε κατηγορίες προιόντων. Αναμένουμε τις σχετικές διορθώσεις και στα δύο ζητήματα, δηλαδή και στις τιμές και στις κατηγορίες, υπογραμμίζει ο κ. Αρναούτης.

Διαβάστε ακόμη:

ΣΕΙΒ: Οι φήμες για τα ληξιπρόθεσμα που διχάζουν τον κλάδο και η εγκύκλιος Χουλιαράκη

Έτσι προχωράμε την ενίσχυση του ΕΣΥ με την βούληση της Κυβέρνησης - Στοιχεία Ξανθού & Πολάκη