ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος

Την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, υπέβαλε χθες ο γενικός γραμματέας Υγείας κ. Πέτρος Γιαννουλάτος.

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος

Σημειώνεται ότι ο κ. Γιαννουλάτος συγκρούστηκε πρόσφατα σφοδρά με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για το θέμα των χρηματοδοτήσεων σε ΜΚΟ της Ψυχικής Υγείας.

Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι αποχωρεί για προσωπικούς λόγους από το υπουργείο Υγείας και πως ήταν γνωστή και σεβαστή η απόφασή του από τους επικεφαλής του υπουργείου.

Ο κ. Ξανθός ήταν αυτός που είχε τοποθετήσει τον κ. Γιαννουλάτο στη θέση του γενικού γραμματέα, μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων τον Σεπτέμβριο του 2015.

Πρώην γενικός διευθυντής του υπουργείου και διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής το 2002, ο κ. Γιαννουλάτος είχε καλή συνεργασία με τον κ. Ξανθό του οποίου άλλωστε ήταν επιλογή.

Δεν συνέβαινε όμως το ίδιο και με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Παύλο Πολάκη.

Η βαρύτητα που έδωσε στην ψυχική υγεία μέσω της διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τον έφερε απέναντι από τον αναπληρωτή υπουργό που ήθελε να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.