ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πολάκης: 5 ΤΟΜΥ στα Χανιά και συνεχείς προσλήψεις μόνιμων & επικουρικών γιατρών

Τη δημιουργία πέντε ΤΟΜΥ (Τοπικών Μονάδων Υγείας) στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Το υπουργείο Υγείας δε, μόνο για την πόλη αυτή της Κρήτης, έχει προκηρύξει 70 θέσεις.

Πολάκης: 5 ΤΟΜΥ στα Χανιά και συνεχείς προσλήψεις μόνιμων & επικουρικών γιατρών

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης πριν από δύο ημέρες στην πόλη των Χανίων, σημειώνοντας ότι μέχρι τέλος Αυγούστου, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι προκηρύξεις, ενώ επανέλαβε, ότι η κυβέρνηση στηρίζει θερμά την μεγάλη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο κ. Πολάκης συμμετείχε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, με τη συμμετοχή και των τεσσάρων τοπικών βουλευτών, στη διάρκεια της οποίας έθεσε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τον Δήμο Χανίων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Πολάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, τόνισε ότι σε επίπεδο Νομού Χανίων «έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις 15 μόνιμων γιατρών, είναι “στον δρόμο” άλλες 15, έχει τελειώσει η κρίση, και 10 που προκηρύσσονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών». «Έχουν προσληφθεί 33 άτομα μόνιμο προσωπικό από τις προηγούμενες προκηρύξεις, αναμένονται άλλα 26, υπάρχουν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 42 άτομα που έχουν προσληφθεί και αναμένονται άλλα 15, υπάρχει το επικουρικό προσωπικό, 14 άτομα, για τα οποία δόθηκε παράταση μέχρι 31/12/2018, και υπάρχει κι ένας μεγάλος αριθμός επικουρικών γιατρών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ακόμη: «ετοιμάζεται το ξεκίνημα του στεφανιογράφου, από αρχές Σεπτέμβρη στα Χανιά, που θα γίνονται στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές στο Νοσοκομείο Χανίων, όπως επίσης και η λειτουργία της Γ' Κάμερας, η οποία είχε αγοραστεί πάρα πολλά χρόνια, έμεινε στα σελοφάν, καταληστεύτηκε, διαλύθηκε, κάποιοι πρέπει να πληρώσουν γι’ αυτό. Βρήκαμε άλλο μηχάνημα, το οποίο θα μεταφερθεί και γίνεται αυτή τη στιγμή η μελέτη της ακτινοπροστασίας για να ξεκινήσει, κατ’ αρχήν, με το διαγνωστικό σπινθηρογράφημα. Επίσης, ετοιμάζουμε τη μελέτη για το Πολυδύναμο Ιατρείο στον Πλατανιά, την επισκευή – ανακατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου της Παλαιόχωρας και τις επισκευές όλων των Περιφερειακών Ιατρείων, στα πλαίσια μιας μεγάλης μελέτης που κάνει η Υγειονομική Περιφέρεια για όλα τα Κέντρα Υγεία της Κρήτης, στα οποία έχει να μπει πετραδάκι εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Ανέφερε επίσης, ότι «έχουμε προκηρύξει σχεδόν 70 θέσεις για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) του αστικού ιστού του Δήμου Χανίων".

Και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πολάκης είπε ότι «το χρονοδιάγραμμα για την στελέχωση των ΤΟΜΥ είναι άμεσο, τελειώνουν οι προκηρύξεις μέχρι τέλος του Αυγούστου, θα δούμε τι διαθεσιμότητα θα υπάρχει, ενώ για τις τρεις Μονάδες, υπάρχουν εξασφαλισμένοι χώροι». Εκτίμησε δε ότι πολύ σύντομα, και με τη συνεργασία του Δήμου και άλλων δομών, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα μπορέσει να εξασφαλίσει και τις υπόλοιπες δύο».

Πηγή: hania.news.gr

Διαβάστε ακόμη:

Προσλήψεις στις 239 ΤΟΜΥ: Σε εξέλιξη η διαδικασία - Έρχονται και επιπλέον 400 μόνιμες

Πολάκης: Επιχειρούμε οριστική λύση για τους επικουρικούς - Στηρίζουμε διαρκώς το σύστημα υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ