ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οικονόμου: Οι λίστες για τις ακτινοθεραπείες, θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς

Να ασχοληθεί με το ευαίσθητο θέμα της λίστας των καρκινοπαθών που έχουν ανάγκη από ακτινοθεραπεία, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της Ν. Δημοκρατίας Βασίλης Οκονόμου.

Οικονόμου: Οι λίστες για τις ακτινοθεραπείες, θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς

Αναλυτικά, η δήλωση του Οικονόμου, έχει ως εξής:

«Θλίψη αλλά και οργή προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα για τις απαράδεκτες αναμονές, στις θεραπείες των ογκολογικών ασθενών.

Η Νέα Δημοκρατία έχει, επανειλημμένα, θίξει το ζήτημα στη Βουλή χωρίς να υπάρχει καμία θετική εξέλιξη. Είναι προφανές ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ασχοληθεί, επιτέλους, με το "ευαίσθητο" αυτό θέμα και να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση του.

Ελπίζουμε η έλλειψη οργάνωσης και η ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδιασμού να μην αποβούν καθοριστικές για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει να σταθεί δίπλα στους ασθενείς, εφόσον, βέβαια, διαθέτει ακόμα χρόνο από τη "διαδικτυακή" της ασχολία».

Διαβάστε ακόμη:

Θεαγένειο: Πραγματοποιούμε 250 χημειοθεραπείες την ημέρα με μεγάλη εξοικονόμηση για το ΕΣΥΙΣΑ: Για το θέμα της ακτινοθεραπείας των καρκινοπαθών, θα επιληφθεί Εισαγγελέας

Δεν ξεπερνά τους 3 μήνες η αναμονή για ακτινοθεραπεία: Η απάντηση του Άγ. Σάββα στην ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ: Οι καρκινοπαθείς μας απόγονοι του Οδυσσέα - 13.000 πεθαίνουν με φρικτούς πόνους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ